Erzincan’da Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan Şavak Aşireti mensupları Erzincan Şavaklılar Derneği’nin organize ettiği yemek programında bir araya gelerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundular. Kamuda çalışan birçok ismin katıldığı program sohbet havasında geçti. Erzincan Şavaklılar Derneği Başkanı Celal Yılmaz, birlik ve beraberliğe dikkat çekerek, dernek çalışmalarının sadece aşireti değil bütün Erzincan’ı kucaklayacağını belirtti.

Celal Yılmaz konuşmasında şunlara yer verdi; “Biz Şavaklılar olarak geçmişte olduğu gibi bu günde kol kola, omuz omuza birlikte hareket etmeye devam ediyoruz. Vatanımıza bayrağımıza bağlı her zaman ülkemizin menfaatlerini gözeten bir aşiretiz. Bu geçmişte de böyleydi bundan sonra ki dönemlerde de böyle olacak.

Siz değerli kamu personelleri ile bir araya gelerek Şavaklılar olarak Erzincan’a daha ne gibi katkılar sağlarız, ne gibi çalışmalar yapmamız gerekir gibi konularda fikirlerinizi alalım dedik. Sizlerin de bizlerden talep ve istekleriniz olabilir onları da bizimle paylaşın istedik. Bizleri kırmayarak davetimize icabet eden siz değerli üyelerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonra ki dönemlerde bu gibi birçok programımız olacak her zaman irtibat halinde olacağız ve her sorun ve sıkıntının üstesinden birlikte geleceğiz.”

Düzenlenen istişare programında üyelerin talep ve istekleri konuşularak komisyonlar kuruldu ve bazı kararlar alındı. 

Editör: Doğu Gazetesi