Erzincan Spor Lisesi Okul müdürü Hayati doğan, yeni kayıt için 124 başvuru yapıldığını fakat 90 olan kontenjan için yetenek sınavı yapıldığını belirtti. Doğan Kayıt işlemlerinde yetenek sınavının yüzde 70, başarı puanının da 30’unu alıyoruz dedi.

Doğan Açıklamasında; “Erzincan Spor Lisesi olarak kontenjanımızı 90 olarak belirledik. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Okulumuz ve siz değerli basın mensupları aracılığıyla Erzincan ilimizde duyurunu yaptık. Okulumuz Erzincan Spor lisesine 124 müracaat yapıldı. Kontenjanımız 90 olduğu için yapmış olduğumuz yetenek sınavları sonucu 90 öğrencimizi kaydetmiş bulunuyoruz. Erzincan spor lisesi olarak yetenek sınavlarının yanında aynı zaman da başarı puanının da yüzde otuzunu alıyoruz. Yani yetenek sınavının yüzde 70, başarı puanının da 30’unu alıyoruz.

Erzincan spor lisemiz aynı zamanda Badminton ve Atletizm Temamız var. Özellikle Badminton ve Atletizmden öğrenciyi çok istiyoruz. Fakat istediğimiz sayıyı dolduramayınca bakanlığımız genelgesi doğrultusunda diğer branşlardan da öğrenci alıyoruz.

Erzincan spor lisesi bünyesinde 25 civarında milli sporcunun bulunduğunu belirten okul müdürü Doğan, Milli sporcu sayımızı inşallah bu yıl ve ileriki yıllarda kat, kat artırmak istiyoruz. Girmiş olduğumuz tüm branşlarda ilimizi en iyi şekilde temsil etmek. Hatta Tematik spor lisesi olmamızdan dolayı atletizm ve Badminton da Uluslararası müsabakalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bunu başaracak gücümüz ve yetenekli beden eğitimi öğretmenlerimiz bulunuyor.

Bu yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılanıyla okulumuzun bahçesinde güzelleştirmeler yapıldı. Bahçemizde Halı sahamız, kapalı spor sahamız da düzenlemeler yapıldı. Geçmiş yıllara oranla alt yapı olarak fiziki imkânlar açısından çok daha güzel noktalara geldik. İnşallah bu yıl hedeflediğimiz başarılara ulaşacağız” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi