Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak ile yönetim kurulu üyeleri, Erzincan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Yapınca ile yönetim kurulu üyeleri, Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon ile yönetim kurulu üyeleri ve Erzincan Organize Sanayi Bölge Müdürü Resul Yeşilbaş’dan oluşan Erzincan heyeti ile Erzincanlı Sanayici İş Adamları Derneği Ankara ERSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Tevhit Şevket Tavşanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Erzincan Milletvekilleri Serkan Bayram ve Sebahattin Karakelle, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel’i makamında ziyarette bulunarak Erzincan ve Erzincan’ın geleceği için görüşmelerde bulundular.

Ardından, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’yi makamında ziyaret eden heyet Erzincan için taleplerde bulunuldu. Heyet ayrıca, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu’yu, Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Ali Coşkun’u, TEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Taşdemir’i ve Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’yı makamlarında ziyaret ettiler.

Gümrük Müdürlüğü ve Lojistik Merkezi Açılması Sözü Alındı Konuyla ilgili bir açıklama yapan Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak, “Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’yi ziyaretimizde ihracatımızı artırmak ve ihracatçı üyelerimize katkı sağlamak amacıyla, Erzincan’da Gümrük Müdürlüğü açılması ve krom madenindeki zenginliğimizi yatırımın gücüyle birleştirmek için yaptığımız bu girişim, Bakanımızın desteğiyle ve ilgisiyle inşallah olumlu olarak sonuçlanacak. Allah bu yolda yardımcımız olsun, bizi utandırmasın” dedi.

AK Parti Genel Merkezi’nde Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’yı ziyaret eden heyet, Erzincan’ın önünde olan sorunları dile getirdiler. Ziyaret kapsamında söz alan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak “Komşu iller olan Erzurum, Sivas, Gümüşhane, Elazığ, Malatya illerinin geliştiğini, Erzincan’ın bu illerin arasında sıkıştığını ifade ederek Başbakanımızın şehri olan Erzincan’ın gelişmeye açık bir olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini, bütün STK’ların derdinin Erzincan olması gerektiğini vurguladı. Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı anlatılan konuları tek tek not alarak Erzincan’ın elinden gelen tüm imkânları kullanacağını belirtti.

Editör: Doğu Gazetesi