İstanbul’da yaşayan Erzincanlılar tanıtım günlerine 4 gün boyunca çok yoğun ilgi gösterildi.

Erzincan Valiliği öncülüğünde Erzincan Belediyesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, ilçe Kaymakamlık ve Belediyeleri, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası, Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Erzincanlı Sanayici ve İş Adamları Derneği  ile İstanbul ve Erzincan'daki sivil toplum kuruluşlarının destekleri ile İstanbul Maltepe’de ki “Erzincan Tanıtım Günleri” etkinliği sona erdi.

Erzincan’ın kültürel zenginliğinin ve yöresel lezzetlerinin geniş kitleler tarafından bilinmesi, il dışında yaşayan Erzincanlıların memleket hasretini giderebilmesi adına Erzincan’ın tarihi, sosyal ve kültürel yönü ile meşhur lezzetleri 07-10 Kasım 2019 tarihinde İstanbul Maltepe’de beğeni kazandı.

Erzincan tulum peyniri, kayısı kurusu, fasulyesi, dövmeci, pestili ile kentin yemek kültürünün yansıtıldığı Erzincan mutfağı İstanbulluların ayağına geldi.

Tanıtım günlerinde 59 stantta, Erzincanlı esnaf tarafından Erzincan’ın çeşitli yöresel zenginliklerini içeren ürünlerin satışı gerçekleştirildi. Diğer taraftan Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası, Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Erzincanlı Sanayici ve İş Adamları Derneği  (ERSİAD) başta olmak üzere ilçe kaymakamlıkları ve belediyelerinin işbirliği ile ilçe stantları ve Erzincan derneklerinin bulunduğu stantlar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Öte yandan dört gün boyunca misafir ağırlayan Erzincan Tanıtım Günlerini yaklaşık en  az 500 bin kişi ziyaret etti.

Editör: Doğu Gazetesi