Başkan Sarak; “ Her yıl Antalya’da düzenlenen ve marka şehirlerin yaratılmasına da olanak sağlayan "YÖREX Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı"nın altıncısı 7-11 Ekim tarihleri arasında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat HİSARCIKLIOĞLU'nun da katılımıyla Antalya Expo Center'da açılacak. Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuarı yerli ve yabancı 114.180 kişinin ziyaret ettiği YÖREX Fuarı için Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. “Erzincan içinde müthiş ekonomik getirisi ve değeri olan, tanıtımında da büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz Erzincan Tulum Peyniri, Cimin Üzümü, Erzincan Balı, Erzincan Bakırı, Sodası ve Tava Leblebisi ile fuara katılacağız.
  
Tabi buradaki en büyük amaçlarımızdan birisi de götüreceğimiz Tulum Peynirinin, Cimin Üzümünün, Erzincan Bakırının ve diğer yöresel ürünlerimizin ekonomik değerlerini yükseltmek ve Ülkemizde daha iyi yerlere gelmesini sağlamaktır. Erzincan Tulum Peyniri coğrafi işaret tescili Ticaret ve Sanayi Odamızda olan ve Türkiye'de eşi benzeri bulunmayan bir tattır. Cimin Üzümümüz, özellikle Türkiye'de müthiş talep gören, sezonunda da yok satılan bir ürünümüzdür. 

YÖREX Fuarı'nı bu yıl yaklaşık 150 Bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Bu sayının Yöresel ürünlerimizin tanıtılması açısından büyük önem arz ettiğini düşünerek 7-11 Ekim tarihleri arasında Antalya Expo Center'da Erzincan'ımızı en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum, Antalya ve çevre illerde bulunan tüm Erzincanlı hemşerilerimizi YÖREX fuarına bekliyoruz” dedi

Editör: Doğu Gazetesi