AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Turizm haftası dolayısıyla ortak bir basın açıklaması yaparak; “Erzincan, ülkemizde yeni yeni tanınan bir şehir olmaktan öte tarihi ve kültürel dokusuyla, coğrafi özellikleriyle doğa ve kış turizmine elverişli ortamıyla bilinen ama potansiyelinin altında turisti misafir edebilen bir şehir olma özelliği taşıyor.  Bu potansiyeli en doğru şekilde kullanmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

                2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda Türkiye'de 2018 yılı sonu itibarıyla 39.2 milyon yabancı turist, 32.3 milyar dolar turizm geliri, 2019'da ise 41.5 milyon yabancı turist ve 35.2 milyar dolar turizm gelirine ulaşılacağı tahminine yer verildi. Turizm, ekonomik kalkınmaya çok büyük bir katkısı olan ve tüm dünyada hızlı gelişen ve genişleyen sektörlerin başında gelmektedir.

Öyle ki Erzincan’da Şubat ayında Kültür ve Turizm Bakanımızın da teşrifleriyle geniş katılımın sağlandığı bir çalıştay gerçekleştirdik. Doğu Ekspresine ek olarak özel Turizm trenleriyle turizme özel seferler gerçekleştirilecek böylece

Turizm treni” projesi hayata geçecek

Seyahat edenlerin çekip sosyal medyada paylaştıkları fotoğraflar nedeniyle "Like ekspresi" olarak tanınan Doğu Ekspresi'ne ek olarak alternatif trenler geliyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Doğu Ekspresi'nin amacı dışında kullanılmaya başlandığına işaret ederek, o zaman amacına uygun bir tren daha organize edelim. Turistik amaçlı gidenler de o trenle seyahatlerini gerçekleştirsinler. Hem Doğu Ekspresi vazifesini görsün hem de yeni amacına uygun bir turizm treni daha yapalım dedi.

Bizde Erzincan olarak bu projenin başında yer alıyoruz. Öyle ki Kültür ve Turizm Bakanımız ile yaptığımız tren gezisinin Erzincan kısmı on milyonlarca insan tarafından izlenme rekorları kırdı. Şehrimizi turizm alanında tanıtarak kalkındıracağız. Doğal güzelliklere, binlerce yıllık tarihe ve kültürel zenginliklere, sıcak, misafirperver  ve cömert insanlara sahip olan ülkemizin şirin kenti Erzincan’ımız da önemli bir turizm  potansiyeline sahiptir. Sadece doğal güzellikleri ile değil, tarihin çeşitli dönemlerinde birçok medeniyete ev  sahipliği yapmış olan ve ev sahipliği yaptığı medeniyete ait eserleri üzerinde  barındıran Erzincan, doğunun parlayan yıldızı olmasının yanı sıra, turizminde  parlayan yıldızı olacaktır.

Ülkemiz ve özellikle ilimizde turizme katkı sağlayan,  turizm sektöründe faaliyet gösteren üyelerimize ve emeği bulunan sektör çalışanlarına teşekkür ediyor, Turizm Haftasını kutluyor, sevgi ve saygılar  sunuyoruz” ifadelerini kullandılar.

Editör: Doğu Gazetesi