Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, yaklaşan rektörlük seçimleri öncesinde basınla bir araya gelerek üniversitenin gelişim ve çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalar yaptı.  Erzincan Üniversitesi Rektörlük seçimlerinin Haziran ayında yapılacağını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Çapoğlu, biz her zaman hizmet etmek için elimizden geleni yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Eğer bizden daha iyi çalışacak arkadaşlar varsa onları görmek isteriz. Sonuçta hepimizin amacı Erzincan’ın gelişmesi ve büyümesidir. Biz hayallerimizi gerçekleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuşarak rektörlük seçimlerinde yeniden aday olacağını da açıklamış oldu. 
108. Sırada Olan Üniversitemiz 69. Sıraya İlerledi
Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlyas Çapoğlu yaptığı açıklamasında; “Erzincan Üniversitesini bir yere taşımak için yola çıktık. Var gücümüzle çalıştık. Geçmişte Üniversitemizin yaşadığı sıkıntıları kısa sürede atlatarak düzgün bir yolda ilerledik.  Hakikaten akademik çalışmalarıyla, çevreye olan katkılarıyla gerçekten özlediğimiz bir Erzincan Üniversitesinin hayalini belirli bir noktaya getirdik. Erzincan Üniversitesi gerçekten 150 Milyon TL’lik bir yatırımla modern bir yerleşke oluşturulmuştur. Akademik olarak Türkiye Üniversiteleri arasında 108. Sırada olan üniversitemiz 69. Sıraya ilerlemiştir. 2000 yılında kurulan 50 üniversite arasında da 38. Sıradan 8. Sıraya yükselmiştir. Dünya Üniversiteleri arasında bin 500. Sıradadır. Türkiye’de ki bu sıralamaya giren 74 üniversite var. Bu 74 üniversite arasında da 54. Sıradayız.
Gelecekteki Hedefimiz İlk Otuz Üniversite İçerisinde Olmaktır
Gelecekteki hedefimiz ilk otuz üniversite içerisinde olmaktır. Bundan sonra ki bir dört yıl içinde hayallerimiz var. Başlatmış olduğumuz sürdürdüğümüz çalışmalarımız ve hayata geçirilmesini istediğimiz projelerimiz var. Burada önemli olan yine fiziki yapılarını tamamlamış bir üniversite olmasıdır. Bir üniversitemizi gittiğimiz her yer de taktim etmekten gurur ve memnuniyet duyuyoruz. Uluslararası faaliyetleriyle tanınan bir üniversite yapmak istiyoruz. Gelecekte ki en önemli hayalimiz budur.
Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği Çok Önemli
Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği çalışmamız vardı buna da çok önem veriyoruz. Bu çalışmamızı daha etken daha üretken bir şekilde sürdüreceğiz. 2013 yılında başladığımız bu çalışmalar ciddi meyveler verdi. Üniversitede ki öğrencilerimiz sanayiye, sanayidekiler üniversiteye sık geliş gidişi yaptıklarını bir birlerine anlatması onları vizyonunu değiştirmiştir. Üniversite sanayide ki iş yerleriyle birlikte pek çok problemleri çözmeye başlamıştır” şeklinde konuştu. Erzincan Üniversitesinin bilinmeyen merak edilen projeleri hakkında konuşan Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’nun açıklamaları yazı dizimizle devam edecektir. Bir daha ki yazı dizimizde Merhum Rektör Erdoğan Büyükkasap’ın adı nereye verilecek? Üniversitenin Erzincan için katkıları ne olacak? Erzincan Üniversitesi bünyesinde hangi projeler yapılıyor? gibi sorular yanıt bulacak. Erzincan Üniversite hakkında ki yazı dizisi sitemizde yarın yayında olacak… 
Editör: Doğu Gazetesi