Üniversiteye girebilme hayali kuran öğrencilerit, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih heyecanı sardı.   Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr  internet sitesinde yayınlandı.
   ÖSYM, 2014 ÖSYS Yüksek Öğretim Programları ve Kontenjanları kılavuzunda ilan edilen kontenjanlara göre Erzincan üniversitesit için 2 bin 548’i lisans, 3 bin 207’i önlisans öğrencisi olmak üzere toplam 5 bin 755 kontenjan belirledi. Yeni kayıt döneminde en fazla öğrenciyi okul birincisi kontenjanları da dahil 205 öğrenci kontenjanıyla Hukuk Fakültesinin kabul etmesi bekleniyor. Sınıf Öğretmenliği 159, İlahiyat Fakültesi 144, Türkçe öğretmenliği 131 kişilik kontenjan ile Hukuk Fakültesinin ardından en fazla öğrenci alması beklenen bölümler olarak öne çıkıyor.
   Adaylar tercihlerini 7-17 Temmuz 2014 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak yapabilecekler. 
Editör: Doğu Gazetesi