Üzümlü Meslek Yüksekokulu Peyzaj ve Süs Bitkileri Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Gökhan Askan tarafından hazırlanan proje ile Erzincan Üniversitesi Yalnızbağ Yerleşkesinin kuzey tarafına 15 bin metrekare Botanik Park kazandırılması hedefleniyor. Üretim Serası, hobi bahçesi, bitki koleksiyon alanı, arboretum, gezinti yolları su yüzeyleri, kaya bahçesi, bitki sergi alanları başta olmak üzere birçok kullanım alanının olacağı botanik parkı; doğadan uzak yaşayan insanlara doğayla iç içe bir yaşam sunarken, şehrin gürültüsünden uzaklaşma olanağı sağlayacak.

Erzincan’ın zengin bir bitki örtüsüne sahip olduğunu belirten Öğr. Gör. Gökhan Askan, Erzincan’ın 500 dolayında endemik bitki sayısı ile birçok Avrupa ülkesinin önünde olduğunu ifade etti. Erzincan halkının endemik bitkilere karşı duyarlı olmadığından yakınan Askan, “Erzincan’ın endemik bitkileri Avrupalılar tarafından 18. yüzyılda keşfedilmeye başlandı. Avrupalılar yeni bitkiler bulmak için çalışmalara devam ediyor.
 
Erzincan halkı kendi topraklarında yetişen bu bitkiler hakkında bilgi sahibi olmadığı gibi, gereken duyarlılığı da göstermiyor” dedi. Hayata geçirilmesi planlanan botanik park sayesinde Erzincan turizminin de hareketleneceğini ifade eden Askan konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: “Projenin kabul edilmesi halinde ilimizin sahip olduğu bitki çeşitliliğini tanıtma fırsatı bulacağız. Kırsal alanda yaşayan insanlar tarafından verilen turizm hizmeti olarak bilinen eko-agro turizmi ve doğa turizmini botanik park ile geliştireceğiz.”
Editör: Doğu Gazetesi