Vali Süleyman Kahraman mesajında;

Kıymetli Hemşerilerim,

İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.13 Şubat, Erzincanlıların kurtuluş mücadelesinde destan yazarak milletin azmi ve inancı karşısında hiçbir gücün duramayacağını ilan ettiği gündür. Vatanımızın kahraman evlatları yokluk içinde zor şartlarda yaşlısıyla genciyle topyekün, üstüne bastığımız bu toprakları vatan yapmış, al yıldızlı bayrağımızın ebediyete kadar semalardan indirilemeyeceğini tüm dünyaya ispatlamıştır. Bize miras bırakılan bu aziz vatanın bekası ve selameti için bugünün önemini idrak etmek zorundayız.

Unutmayalım ki bizler bu topraklarda millet olduk. Savaştık, direndik. İlimizi, beldemizi, vatanımızı düşman işgalinden koruduk. Dünyada hangi ülke vardır ki bizim kadar kurtuluş günü olsun! Bu coğrafya tarih boyunca şer güçlerin hesap yaptığı, kirli ittifaklar kurduğu yer olmuştur. Hamdolsun ki hamiyetli vatan evlatları sayesinde zalimlere boyun eğmedik. Bundan sonra da kimseye boyun eğmeyeceğiz.Bu topraklar namaz kılar gibi vatan kılınmıştır.Bu topraklar bize ecdadımızın emanetidir. Bizler bu emanete sahip çıkacağız.Çünkü bizim tarihi sorumluluklarımız var.Mazlumun,mağdurun,garibin,kimsesizin yanında olmak için 13 Şubat şuurunu hep diri tutacağız.

Erzincanlı Hemşerilerim,

Gücümüzün yettiği kadar Türkmen kardeşlerimize, Afganlı, Filistinli, Bosnalı kardeşlerimize yardım ediyoruz.Sizler de yediden yetmişe bu yardımlara destekte bulunuyorsunuz .Ahıskalı kardeşlerimize evlerinizi,gönüllerinizi açtınız.Anadolu’nun emin beldesinde sofranızı mazlumlara açtınız.Bu kardeşlik ve yardımlaşma duygularını kaybetmedikçe bizi hiçbir güç mağlup edemeyecektir.Nasıl ki 13 Şubat’ta ilimizi,ocağımızı işgale yeltenen düşmanlara karşı muhafaza etmişsek şimdi de terör örgütlerine ve bunlara destek veren, milletimizi çukura,uçuruma sürükleyen karanlık güçlere fırsat vermeyeceğiz.Milletimizin istiklali ve istikbali için aziz milletimizle birlik ve beraberlik içinde kutlu yürüyüşümüzü sürdüreceğiz.

Bu vesileyle 13 Şubat Erzincan’ın Kurtuluş Günü’nde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin bağımsızlığı için mücadele eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Erzincanlı Hemşerilerimin bu gurur gününü kutluyorum” dedi.

 

Editör: Doğu Gazetesi