Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk imzalı üçlü kararnameyle vali yardımcıları ve kaymakam atamaları yapıldı. Yapılan atamalara göre Erzincan'a bir yeni vali yardımcısı ve dört kaymakam geldi.

YENİ VALİ YARDIMCISI BAYBURT'TAN

Kararnameyle Erzincan'a bir yeni vali yardımcısı atandı. Mevcut vali yardımcılarından Mehmet Kurt'un ataması Rize Vali Yardımcılığına yapılırken yerine Adıyaman Kahta Kaymakamı Dede Musa Baştürk atandı. 1977 Bayburt doğumlu olan Baştürk, evli ve iki çocuk babası.

4 İLÇEYE YENİ KAYMAKAM

Kararnameyle dört ilçeye de yeni kaymakam ataması oldu. Üzümlü Kaymakamlığına Ankara Güdül Kaymakamı Fatih Acar, İliç Kaymakamlığına Çankırı Bayramören Kaymakamı Ahmet Başbaydar, Refahiye Kaymakamlığına Erzincan İliç Kaymakamı Sedat Ateş ve Kemah Kaymakamlığına Sivas Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey atandı.

ERZİNCAN'DA GİDEN KAYMAKAMLAR

Erzincan'dan giden kaymakamların ise yeni görev yerleri şöyle oldu: Üzümlü Kaymakamı Emre Nebioglu Rize Vali Yardımcılığına, Kemah Kaymakam Hayrettin Çiçek Erzurum Aşkele Kaymakamlığına, Refahiye Kaymakamı Yusuf Karaloğlu Kırşehir Vali Yardımcılığına ve İliç Kaymakamı Sedat Ateş ise Refahiye Kaymakamlığına atandı. Erzincan'ın ilçelerine atanan yeni kaymakamların özgeçmişleri:  

Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar Kimdir?

1978 yılında Konya' nın Ereğli İlçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Ankara' da tamamladı. 1998 yılında Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazandı ve 2001 yılında aynı fakülteden mezun oldu.Bir süre Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü' nde İktisat dalında yüksek lisans programına devam etti.2004 yılında İçişleri Bakanlığınca açılan Kaymakamlık sınavını kazanan ACAR,Uşak Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başladı. Üç yıllık staj dönemi içerisinde çeşitli kurs ve eğitim programlarına devam etti.9 ay süre ile yurtdışı stajı için İngiltere' de bulundu.Denizli-Çameli ve Kayseri-Felahiye İlçelerinde Kaymakam vekilliği yaptı.2007 yılında Kırıkkale-Balışeyh Kaymakamlığı görevine atandı. 2009 yılında Arpaçay Kaymakamlığı görevinde bulundu. 2011 yılında Ankara Güdül Kaymakamı olarak ataması yapıldı. 28.06.2015 tarihinde Üzümlü Kaymakamlığına atanan Fatih ACAR evli ve 1 çocuk babasıdır.

İliç Kaymakamı Ahmet Başbaydar Kimdir?

01.01.1984 tarihinde Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde dünyaya geldi. Eğitimini; İlkokulu Fatih İlköğretim Okulunda, ortaokul ve liseyi Karakoçan Lisesinde tamamladı. 2006 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu. 2007 yılında Gelir Uzman Yardımcılığı sınavını kazanarak memuriyet hayatına başladı ve yaklaşık iki yıl Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığında bu görevi sürdürdü. 2009 yılında İçişleri Bakanlığının yapmış olduğu kaymakam adaylığı sınavını kazanarak 96. Dönem Elazığ Kaymakam Adayı olarak Mesleğe başladı. Sırasıyla, Elazığ Valiliğinde İl, Kayseri İl Özel İdaresi ile Bünyan ve Hacılar İlçelerinde Teftiş, Çankırı - Ilgaz İlçesinde Kaymakam Refikliği stajlarını tamamladıktan sonra Çankırı - Kurşunlu, Sinop Dikmen ve Manisa Gördes ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Yaklaşık üç aylık dil eğitiminden sonra İçişleri Bakanlığı tarafından Yurt Dışı Stajı gereğiyle Amerika Birleşik Devletlerine gönderildi. Virginia Commonwealth Üniversitesinde İngilizce ve mesleki konularda eğitim aldıktan sonra, Henrico County of Virginia’da kamu yönetimi alanında staj programına katıldı. Kaymakamlık Kursunu bitirerek Isparta - Sütçüler Kaymakamlığı ardından.16/08/2013 Tarih’inde Çankırı-Bayramören Kaymakamlığı görevine başladı. 28.06.2015 tarihinde İliç Kaymakamlığına atandı.

Kemah Kaymakamı Yusuf Özbey Kimdir?

1984 yılında Elazığ'da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Elazığ'da tamamladı. Ankara Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü'nden bölüm birincisi olarak mezun olduktan sonra T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığında Müfettiş Yrd. olarak 18 ay görev yaptı. 2009 yılında Mülki İdare sınıfına Elazığ Kaymakam Adayı olarak atandı. Mülkiye teftiş stajını Ankara Altındağ ve Yenimahalle ilçelerinde, Kaymakam Refikliğini Samsun Tekkeköy ilçesinde tamamladı. Giresun- Doğankent ilçesinde Kaymakam V. olarak çalıştı. Amerika Birleşik Devletleri'nde Georgia Tech University Language Institute' de bir yıl süreyle yabancı dil eğitiminin yanında "Public Administration and Leadership" programı çerçevesinde kamu yönetimi alanında çalışmalar yaptı. 7 Ağustos 2012'de Sivas Gemerek Kaymakamlığına atandı. 28.06.2015 tarihinde Erzincan Kemah Kaymakamlığına atandı. İyi derece ingilizce bilen ve akademik alanda Türk Kamu Yönetimi'nin teorisi ve pratiği ile ilgilenen Kaymakam Yusuf ÖZBEY, evli ve bir çocuk babasıdır.
Editör: Doğu Gazetesi