2013 yılında faaliyetlerine başlayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Erzincan İl Koordinatörlüğü, Erzincan’da tarım sektörünün gelişmesi ve kalkınması için büyük yatırımlara imza atıyor. Erzincan’da yürütülen faaliyetler ile ilgili bilgi veren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Erzincan İl Koordinatörü Metin Bektaş, 2013 yılı içerisinde 16 adet IPARD projesinin hayata geçirildiğini söyledi. Hayata geçirilen projelere TKDK Erzincan İl Koordinatörlüğünün 6 milyon TL hibe desteği ödediğini söyleyen İl Koordinatörü Bektaş, bu 16 proje için Erzincan’a yapılan yatırım tutarının ise 12 milyon TL olduğunu söyledi. Hayata geçirilen bu projeler daha çok hayvancılık alanındaki yatırımlardan oluşuyor.
         2013 yılında 11. Çağrı döneminde ise 13 projenin kurumları tarafından kabul edildiğini kaydeden TKDK Erzincan İl Koordinatörü Metin Bektaş, bu 13 projenin toplam yatırım tutarının 13 milyon TL, ödenecek hibe miktarının ise 8 milyon TL olduğunu vurguladı. Halen devam eden bu 13 proje ise 2014 yılında tamamlanacak.
         Ocak ayı içerisinde sona erecek olan 12. Çağrı döneminde ise Erzincan’da şu ana kadar 12 proje hazırlandığını söyleyen TKDK İl Koordinatörü Metin Bektaş, bu projelerin kabul döneminin Ocak 2014 olduğunu, projelerin toplam tutarının 15 milyon TL, ödenecek hibe miktarının ise 9 milyon TL olacağını kaydetti.
         TKDK’da 13. Çağrı dönemi ise Mayıs 2014 tarihinde olacağını vurgulayan İl Koordinatörü Bektaş sözlerini şöyle sürdürdü. “Bilindiği gibi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımıza bağlı Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğümüz, Organize Sanayi Bölgesinde 62 milyon TL tutarında hem Erzincan’a hem de çevre illere hizmet verecek büyük bir kanatlı kombinası inşa etmektedir. Kombinanın devreye girmesiyle ilimizde geniş çaplı kümeslere ihtiyaç olacaktır. Bunu göz önünde tutarak Kurumumuz, inşa edilecek etlik piliç işletmelerinin inşaat ve ekipman kalemlerine de %65 oranında hibe desteği sağlayacaktır. Bunu yanı sıra Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuz kırsal turizm yatırımlarına, arıcılık projelerine, kültür balıkçılığı projelerine, et-süt işleme ve pazarlama projelerine, yöresel ürün projelerine, süs bitkileri projelerine, tıbbi aromatik bitki projelerine hibe desteği sağlamaktadır. Görüldüğü üzere tüm bu imkânlar Erzincan’ımız için bulunmaz bir nimettir. Yapılan bu yatırımlar 1-2 yıl içerisinde Erzincan ekonomisine büyük bir canlılık kazandıracak, yüzlerce insanımıza istihdam sağlanacaktır. Bizim tek dileğimiz Erzincanlı girişimcilerin, bu fırsatları iyi değerlendirmesi, bu hibe programlarından en iyi şekilde istifade etmeleridir. Şu ana kadar Erzincan’a yapılan toplam yatırım tutarı 40 milyon TL’ye ulaştı. İnşallah önümüzdeki çağrı dönemlerinde yatırımlar artarak devam edecek”. 
Editör: Doğu Gazetesi