Konu ile ilgili Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Amacı; yenilikçi uygulamaları eğitim sistemine kazandırmak; öğrenci ve öğretmenlere daha iyi eğitim ve öğretim imkânı sunmak; 2023 Türkiye vizyonunun gerektirdiği hedefleri yakalamayı ve yöneticilerimiz ile öğretmen ve öğrencilerimizi yenilikçi uygulamaları hayata geçirmeye teşvik ederek eğitim ortamlarımızın kalitesini artırmaktır. Bu kapsamda çalışma yapan öğretmen ve çalışmanın adı ile kategorisi ve okulu tablodaki gibidir.

Öğrt. Adı Soyadı

Çalışmanın adı

Kategorisi

Türü

Okulu

Hamza ALBAYRAK

Astronomi Eğitimde İstasyon Merkezleri Tasarlanması ve Uygulanması

Öğretim Yöntem ve Teknikleri

Bireysel

Vali Metin İlyas Aksoy İlköğretim Okulu

Işıl ÖZTÜRK

Ailem Medya Okuryazarı Ben Güvendeyim

Öğretim Yöntem ve Teknikleri

Bireysel

Zübeyde Hanım Anaokulu

 

Hamza Albayrak, Fen ve Teknoloji dersinde öğrencilerin kazanım kazanma seviyelerini olumlu şekilde etkileyecek olan istasyon tekniğini yıl boyunca uygulamıştır. Bu yenilikçi uygulama ile öğrencilerin derse olan ilgileri artmış ve bu doğrultuda başarı puanları da yükselmiştir.

Işıl Öztürk ise Zübeyde Hanım Anaokulu yöneticisi olarak öğrencilerin zihinsel ve psikolojik gelişimlerinin doğru uyarıcılara temasa geçirilmesi için öğrenci ailelerine Sosyal Medya Okuryazarlığı alanında çeşitli etkinliklerle yıl boyunca eğitim faaliyeti yürütmüştür.

İnternet üzerinden çevirimiçi yapılan müracaatların merkezde değerlendirilmesi sonucunda il genelinde saha ziyaretine kalmayı başaran iki başvuru daire başkanlığının görevlendirdiği iki denetçi tarafından kendi okullarında uygulama esnasında incelenmiştir. Nihai değerlendirme sonucunda iki çalışma Kuzey Doğu Anadolu Bölgesel ödülüne layık görülmüştür” denildi.

Editör: Doğu Gazetesi