Erzincan önemli bir Panele ev sahipliği yapacak. Bediüzzaman Said-i Nursi’nin tüm yönleriyle anlatıldığı 2. Bediüzzaman Günleri Erzincan’da düzenlenecek. Erzincan Gündüzalp Kültür ve Eğitim Vakfı ile İstanbul İlim ve Kültür Vakfı’nın ortaklaşa düzenleyeceği Bediüzzaman Ne Yapmak İstemişti konulu Panele Çeşitli Üniversitelerden Akademisyenler konuşmacı olarak katılacak.
Bediüzzaman Said-i Nursi’nin tüm yönleriyle anlatıldığı 2. Bediüzzaman Günleri Erzincan’da düzenlenecek. Erzincan Gündüzalp Kültür ve Eğitim Vakfı ile İstanbul ilim ve Kültür Vakfı’nın ortaklaşa gerçekleştireceği “Erzincan 2. Bediüzzaman Günleri”, 27 Nisan 2014 Pazar günü saat 10:30′da panel ve sergi açılışı ile başlayacak.
 Çeşitli üniversitelerden Akademisyenlerin konuşacağı “Bediüzzaman Ne Yapmak İstemişti?” konulu panalde Risale-i Nur’un doğuş ve neşir yıllarının anlatıldığı sergi açılışı yapılacak.
 27 Nisan 2014 Pazar günü Saat 1030’da 13 Şubat Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek olan Programa Panelist olarak: Erzincan Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem DÖLEK, Atatürk Üniversitesi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan KÜFREVİOĞLU, İngiltere Durham Üniversitesi’nden Prof. Dr. Colin TURNER, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet GÖKTAŞ konuşmacı olarak katılacaklar. Programa İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Prof. Dr. Fariz Kaya ve Bediüzzaman Said-i Nursi’nin yaşayan son öğrencilerinden Fırıncı Abi olarak tanınan Mehmet Fırıncı’da katılacak.
Öte yandan Risale-i Nur Külliyatı Müellifi Bediüzzaman Said Nursi ile yakın talebelerinin hayatlarından önemli bir kesiti mercek altına alan ve o günlerden kalma belge ve hatıraları günümüze taşıyan Risale i Nur’un doğuş ve neşir yıllarının anlatıldığı “Risale-i Nur’un Doğuş Yılları Sergisi” panelin ardından saat 13.00’te Kültür Müdürlüğü Salonunda açılacak.
 
Mevlid-i Şerif Terzibaba Camii’nde düzenlenecek olan mevlide ünlü mevlidhan- kurra hafız ve imam hatipler katılacak.
26 Nisan 2014 Cumartesi günü Akşam namazının ardından Terzibaba Camiinde Mevlid-i Şerif düzenlenecek. Erzincanlı işadamı Cengiz Aktürk’ün Babası Şükrü Aktürk’ün vefatının 40. Cı günü nedeniyle düzenlenecek olan Mevlid programına; Şeyhul Kurra Mehmet Sevinç, İstanbul Süleymaniye Camii Emekli İmam hatibi Mehmet Erdeoğan, Ülker Camii İmam hatibi Habip Deveci, Sarıyer Yeni Camii İmam hatibi Türkiye 1. Cisi Şaban Coşkun, Sümbül Efendi İmam Hatibi Kurra Hafız Mevlidhan İbrahim Yıldırım katılacaklar.
Mevlid-i Şerif ve Kur’an ziyafetine tüm Erzincan halkı davet edildi. 
Editör: Doğu Gazetesi