Hibe almaya hak kazanan çiftçiler Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile sözleşme imzaladılar. Assist Konferans salonunda yapılan sözleşme imzalama törenine katılan Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, tarımın modernleşmesi, kalite ve verimin artırılması, zaman tasarrufu gibi birçok avantajı beraberinde sunan program kapsamında gerekli müracaatların değerlendirildiğini ve makine hibelerinden yararlanacak başvuru sahiplerinin Bakanlıkça belirlenen kriterler çerçevesinde puanlama sisteminin uygulandığını söyledi.

Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz; “Ülkemizde tarım her alanda yapılabilmekte. Ülkemizin her toprağında farklı ürünler farklı çeşitler yetiştirilebilmekte. Bunu yanında hayvancılıkta da yine aynı şeyleri söyleyebiliriz. Bilindiği üzere 2006 yılından beri her yıl makine ekipman alımı için müracaatlar yapılıyor. 2014 yılında da Erzincan da 850 civarında bir müracaat oldu. Bunun içinden 347 adet müracaat kabul edildi. bu gün burada bu 347 çiftçimizle sözleşme imzalayacağız ve inşallah makine ve ekipmanlarınıza kavuşacaksınız. Ben şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

İl Müdürü Yılmaz konuşmasının ardından çiftçilerle hibe sözleşmesi imzaladı. Ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünde görevli Makine Mühendisi Orhan Almacı ve Ziraat Mühendisi Muhammet Dumlu tarafından çiftçilere satın alma sürecinde izleyecekleri yol haritası anlatıldı.
Editör: Doğu Gazetesi