Grand Simay Otel’de düzenlenen yemeğe Vali Abdurrahman Demir’in eşi Sema Akdemir, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt ve eşi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, protokol eşleri ve kursiyer kadınlar katıldı.
Programda konuşan Sema Akdemir, 5 Aralık 1934’te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını kadınların mücadelesi sonucu değil, Cumhuriyetin getirdiği ilkelerden neticesinde elde edildiğini belirterek, kadınların daha hür ve özgüven içerisinde yaşayabilmeleri için mücadeleci yönünü geliştirmeleri gerektiğini ifade etti.
Konuşmasında, kadının olmadığı yerde hayatın, güzelliklerin olamayacağını ifade eden Sema Akdemir, “Sosyal hayatta her şeyi belirli bir düzene sokan, hayatı yeniden oluşturan kadınlardır. Kuşakların yetişmesinde büyük rol üstlenen kadınlarımızı, üstün bilgi seviyesi ve kültürel değerlerine bağlı, ahlaklı bireyleri yetiştirmek için gösterdikleri özveriden dolayı kutluyorum. Bizden sonraki nesil daha bilinçli yetişiyor. Kadınlar çok daha iyi günlere kavuşacaktır. Eşi ve çocukları ile omuz omuza Kurtuluş Savaşı’nda bağımsızlık için mücadele ederek şehit olan kahraman kadınlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, bu vatan için şehit olan evlatların annelerinin önünde saygı ile eğiliyor, sabırlar diliyorum.” Şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Sema Akdemir ve Vali Yardımcısı Mehmet Kurt tarafından Erzincan Valiliği koordinasyonunda KOSGEB ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan kursiyerlere katılım belgeleri verildi.

Buradaki programın ardından Huzurevine giderek Huzurevi sakinlerini de ziyaret eden Sema Akdemir, burada kalan kadınlara çiçek vererek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutladı. Ziyarette huzurevi sakinleri ile yakından ilgilenen Sema Akdemir, onların istek ve sorunlarını dinledi.  
Editör: Doğu Gazetesi