Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları başladı. Erzincan Belediyesi tarafından Belediye’de çocuk Meclisi oluşturuldu. Erzincan genelindeki ilköğretim okullarında yapılan okul meclisi başkanlığını kazanan öğrenciler Belediye çocuk meclisini oluşturdular. Belediye Meclis salonundaki etkinliğe Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, öğrenciler ve velileri katıldı.
Meclis başkanlığı seçimi öncesinde açılış konuşması yapan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün konuşmasında: “ Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının yıl dönümü münasebetiyle 23 Nisan Ulusal Çocuk Bayramımızın bugünden itibaren ilimizde kutlamaya başladık. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışını Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet kurmanın temel taşlarından biri olan okul meclisinin açılışını çocuklarımıza armağan etmiştir. Çok önemli ve bunu önemsiyoruz. Çünkü şuanda Dünya'da çocuk bayramı olan başka ülke yok. Onun için siz çocuklar çok şanslısınız. Evet, bizlerle, bize miras olarak emanet olarak verilen siz sevgili yavrularımızı bilgi, birikim donanımıyla en güzel bir şekilde hayata hazırlamak için çalışıyoruz dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy konuşmasında: “ Tabii ki önemli bir bayramın arifesindeyiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının bugünden itibaren Erzincan'da olduğu gibi bütün yurt genelinde kutlamaya başladık. Önemli bir gün gerçekten Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk defa Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından açılışı ve bugünden itibaren o gün bugündür kısa dönemlerde meclis kapatılmış olsa bile darbelerle ama elhamdülillah artık o günler Türkiye geride bıraktı. Bundan sonra daha çok demokrasi, daha çok Cumhuriyet diyeceğiz ve yolumuza devam edeceğiz. Değerli çocuklar bizler yerel yöneticiler olarak Erzincan' da sizler gibi sizler bugün ilk defa meclisi oluşturacaksınız. Bizde yaklaşık 20 gün önce 30 Mart yerel seçimlerinde sizler sandık başına gittiniz, büyükleriniz ve Erzincan'ın Belediye Başkanını ve Belediye Meclis üyelerini seçtiniz. Buna benzer bir seçimi burada gerçekleştiriyoruz. Gerçekten demokrasi, insan hak ve hürriyetleri her şeyin üzerinde geliyor. Bizlerde ülkemizde sizlerin geleceğini imar etmek için biz büyükler gece, gündüz sizler için çalışıyoruz. Hükümetimiz, meclisimiz, devletimiz her birim, her kurum sizler için çalışıyor. Bugünkü oluşacak çocuk meclisi inşallah gelecekte Türkiye Büyük Millet Meclisi dediğimiz Ankara'da ki o meclisi artık sizler oluşturacaksınız. Bugün biz sizin için çalışıyoruz çaba sarf ediyoruz. Sizlerin geleceğini teminat altına almak için arkadaşlarımızla yerelde çalışıyoruz. Milletvekillerimiz, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımızda Ankara'da sizler için çalışıyorlar. İnşallah eğitimin daha kaliteli olması için sizlerin, daha huzur içerisinde geleceğe bakmanız için biz gecemizi, gündüzümüze katacağız sizlerin daha iyi daha kaliteli eğitim alması için çalışıp çaba göstereceğiz. Bundan endişeniz olmasın, bugün dünden daha iyi yarın bugünden daha iyi olacaktır” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından meclis başkanlığı seçimine gidildi. 38 İlk ve Ortaokuldan birer temsilcinin katıldığı seçimde 12 aday yarıştı. Seçimlerde 25 oy alan Elif Yücel meclis başkanı, 24 Oy alan Zeynep Bülbül ve 14 Oy alan İsmail Çakmak katip üye seçildi.
Seçim sonrasında 2014 yılı Çocuk Meclisi Kararları görüşüldü. Meclis kararlarında okulların bulunduğu bölgelerde üst geçit, kütüphane, bahçe düzenlemeleri, zeka oyunları salonu, futbol sahalarının yapılması kararları alındı. 
Editör: Doğu Gazetesi