Engin Can Kurtaran ve Dalış merkezince eğitimleri verilen projede 3 yıldız dalış eğitmeni Ersin Kalfa Dalış liderliği ve Eğitmenlik yapıyor. 

     Proje kapsamında Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu (TSSF) dan, uluslar arası geçerliliği olan (CMAS) iki yıldız seviyesinde eğitim alan personel, havuz dalışlarını ve havuz eğitimlerini Erzincan ilinde bulunan Doğunun tek aqua parklı Beyzade yüzme havuzunda aldılar. 21-24 Eylül 2015 tarihleri arasında Mersin ilinde Tekne ile Deniz dalışlarını yapan personel projeden çok etkilendiklerini, dalış sporu (sucuba) ya devam edeceklerini, almış oldukları eğitimleri ilerleterek su altı arama ve kurtarma faaliyetlerini icra edeceklerini belirtiler. 

    Erzincan'da bulunan doğal göllerin su altı florasının zenginliği, su altında net görüş olması sebebiyle Beytahtı, Ardıçlı göllerinde de dalış (discovery)  yapılıyor. Projenin bundan sonraki kısmında ise dalış eğitimi alan personele, su altında arama kurtarma ve irtifa dalışı eğitimleri verilmesi planlanıyor. Böylelikle; Erzincan ve çevresindeki tüm göl ve akarsularda profesyonel arama ve kurtarma faaliyeti icra edilebilecek.

     Erzincan'da dalış eğitimi ve bröveleri,  Can kurtaran eğitimi ve bröveleri ile yüzme eğitimleri veren Erzincan Doğa ve Su Sporları Spor Kulübü Derneği  Eğitmenlerinden Güven Mertgenç, bölgede eğitimleri veren tek dernek ve spor kulübü olduklarını, bölgede istihdam artışı, turizm girdilerinin fazlalaştırılması, Su sporlarının tanıtılmasına yönelik bir çok proje ve çalışma yürüttüklerini  belirtti. Dalış sporunu yapmak isteyenlerin yüzme bilmesine gerek olmadığı, hatta yüzme bilmeyenlerin dalış (sucuba) eğitimi aldıklarında hem uluslar arası bir brövelerinin olacağı hem de iyi seviyede yüzme öğrenmiş olacaklarını ifade eden dalış eğitmeni Güven Mertgenç tüm Erzincanlıları dalış (sucuba) öğrenmeye davet etti. 

       Beyzade Yüzme ve Aqua sağlıklı yaşam merkezine  müracaat ederek kayıt işlemlerinizi yaptırmanız mümkün olabilecek.Erzincan’lı gençler ile il dışından gelen üniversite öğrencileri için düzenlenen bronz, gümüş, altın can kurtaran eğitimleri ile yeni iş imkanı oluşturduklarını ifade eden Güven Mertgenç,  Gençlerin bu bröveleri alarak Türkiye’de ki tüm havuz işletmeleri ve Otellerde can kurtaran olarak iş sahibi olabileceklerini de ifade etti.

3 Ekim 2015 tarihinde dalış eğitimi alan balıkadamlar Beytahtı göletinde arama kurtarma ve dalış eğitimi gerçekleştirecekler.
Dalış Eğitmeni Güven Mertgenç, kurslara katılmak isteyenlerin beyzade aqua park'a  başvurmaları gerektiğini, bu kurslara katılacak kişilerin  bir meslek edinmiş olacaklarını söyledi. 
Editör: Doğu Gazetesi