Erzincan, son yıllarda artan domates üretimiyle bölgesinde ve yakın çevresinde bu alanda söz sahibi oluyor. Şehirde toplanan tonlarca domates çevre illere gönderiliyor.

Bahar ayının gelmesiyle özellikle Erzincan'da mayıs ayında fide dikimiyle başlayan domates üretimi telaşı Ekim ayına kadar hasadı devam ediyor. Üreticiler, domatesi tarlaya ektikten sonra, fidelerin bulunduğu yerlere uzun ve kalın sırıklarla çevreliyorlar. Karşılıklı iki sırık birbirine sabitlenip bağlanıyor. Zaman geçtikçe büyüyen fideler iplerle tellere tutturuluyor. Üreticiler daha sonrasında diktiği fideleri domates hasadı bitene kadar sürdürüyorlar.


Erzincan genelinde en çok domates üretimi gerçekleştiren Uluköy'de toplanan tonlarca domates, kamyon ve TIR’larla çevre illere gönderiliyor. Yıl içerisinde on binlerce ton domates piyasaya sürülüyor. Şehirde 1998 yılından beridir sırık domates üretimi yapılmaktadır. İlk başlanıldığında 25 bin dekar alandan 25 bin ton ürün elde edilirken bugün ise 16 bin dekar alandan yıl içerisinde 90 bin ton civarında ürün elde edildiği öğrenildi.

Editör: Doğu Gazetesi