Erzincan’da her Pazartesi günü Buğday meydanına kurulan köylü pazarında bu hafta fide satışları ön plana çıktı. Erzincan’da vatandaşların organik sebze yetiştirme isteğinden dolayı bahçelerinde, saksılarda boş buldukları her alanı değerlendirmek için pazarlarda fide alımı yapıyorlar.

Sezonun sonuna gelinmesine rağmen vatandaşlar fide alımı yapıyor. Pazarcılar sezonun sonu olmasından dolayı fide satışlarında azalma olduğunu ifade ettiler. Fiyatların uygun olduğunu ifade eden pazarcı esnafı Yaşar Kılıç, fiyatlar hakkında bilgiler verdi. Kılıç; “Her çeşit fide çeşitlerimiz bulunuyor. Domates, salata, yer salatası, sırık salata, Biber çeşitleri vatandaşın istediği arzu ettiği her türlü fidelerimizi bulunduruyoruz. Fiyatlarımızda kampanyalı. Sırık salatamız 1 TL, sırık domates 75 kuruş, yer salatası ve yer domatesi 50 ve 70 kuruş, biber çeşitlerimiz 50 kuruş ile 75 kuruş arasında değişiyor. Vatandaşın ilgisi bu aralar biraz düştü. Mevsimin artık sonuna geldik. Fideler topraklarla buluşturuldu.

Burada sadece vatandaşlar eksiklikleri gideriyor diyen Kılıç, Sezon bitimi olmasına rağmen yine de iyi satılıyor. En çok vatandaşlar domates ile biber fidesi alıyor.” Dedi.

Editör: Doğu Gazetesi