Erzincan Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan kutlama programına CHP Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, Erzincan İl Başkanı İsmail Arslan Merkez İlçe Başkanı Mesut Sağır’ın yanı sıra çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.
Erzincan Belediyesi önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yaklaşık 300 kişilik gurup Halitpaşa Caddesi’nde sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı’na yürüdüler.
Cumhuriyet Meydanında bir basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan İl Başkanı İsmail Arslan: “ Cumhuriyetin ilan edilişinin, 90’ncını yılını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Özgürlük ve demokrasi için Mustafa Kemal’in önderliğinde bağımsızlık destanı yazan kahramanlarının bizlere en önemli emaneti cumhuriyettir. Cumhuriyet bir yönetim biçimi olmanın ötesinde, çağdaşlaşma, aydınlanma, demokraside özgürlüğünde adıdır. Bundan yıllar halkımızın, Atatürk’ün önderliğinde, dışarıda bağımsızlık, içeride ulusal egemenlik için bir savaş vermiş ve bu savaşı da kazanmıştır. Halkımızın Cumhuriyet rejimi ile kazandığı, değerleri toplum hayatımızın altın unsuru olarak benimsemiş karşılaştığımız sorunları Cumhuriyete olan bağlığımız sayesinde, birlik ve beraberlikten, ödün vermeden aşmayı bilmişizdir” diye konuştu.
Daha sonra bir konuşma yapan CHP Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık: “ Bizler Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu çok iyi biliyoruz. O yokluk zamanında Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının ne zorluklarla bu Cumhuriyet nasıl kuruduğunu çok iyi biliyoruz. Ama Atatürk’ün kurduğu, arkadaşlarının bu zamanlara getirdiği bu Cumhuriyet şuanda ne yazık ki bayramların bile kutlamada engellemelere karşılaştığı şuanda ne yazık ki bütün kazanımlar bir bir yok edilmeye çalışılıyor. Bütün kaleler zapt edilmişken, kaleler kaybedilmeye başlıyor. Kendi kalelerini zapt etmeye çalışıyorlar. Bu Cumhuriyeti kuranlar ve bu ülkenin 76 Milyonu ben şuan inanıyorum ki bu Cumhuriyeti sonuna kadar savunacaktır. Bundan sonra gelinen süreçte ülkenin nereye gittiğini herkesin görmesini istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmaların sonunda partililer halaylar çekerek, etkinliklerini sonlandırdılar.  
Editör: Doğu Gazetesi