Erzincan Belediyesi önünde toplanan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlara Türk ve Filistin Bayrakları dağıtıldı. Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Sivil Toplum kuruluşları ve vatandaşların katıldığı kortej Mehter takımı eşliğinde sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.

Cumhuriyet meydanın da toplanan 10 Binler Kudüs şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu sonrası tek yürek olarak meydanı dolduran 10 Binler İstiklal Marşını okudu. Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır tarafından okunan Kuran Tilaveti sonrası platforma davet edilen katılımcılar vatandaşları selamladı.

İlk olarak konuşmalarını yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Derin Manalar taşıyan, derin anlamlar yüklü günleri hep birlikte yaşıyoruz. Hüzünlüyüz, Kederliyiz, hisliyiz diyerek başladığı konuşmasın da; “Gözyaşlarımızla yangınları söndürmeye çalıştığımız günlerdeyiz. Çünkü Hz. Ömer R.A  nın, Selahattin Eyyubi’nin emaneti Mescid-i Aksa ve Kudüs işgal altın da. Peygamber Efendimizin(S.A.V.) in Miraca yükseldiği şehir işgal altında. Hz. Ömer devrinde fethedilip Selçuklu ve Osmanlı dönemleri dâhil tam 13 asır boyunca İslam hakimiyetinde kalan bu belde barışın sevginin, hoşgörünün ve adaletin merkezi olmuştu taki 1948 yılına kadar dedi.

Kudüs Filistin’indir Filistin’in olacaktır. Filistin Bir gün mutlaka özgür olacaktır diyerek sözlerini sürdüren başkan Başsoy’un konuşmaları sık, sık atılan sloganlarla kesildi. Başkan Başsoy, Zulüm ile abat olanın akıbeti berbat olur. Yaşasın Kudüs Yaşasın Filistin diyerek tepkisini dile getirerek, Ey Amarika, Ey İsrail sizin demenizle Kudüs İsrail’,n Başkenti olmaz. Buradan Erzincan’dan tüm dünyaya sesleniyoruz, damarımıza basmayın, sabrımızı zorlamayın ve diyoruz ki ey gafiller bizim Kudüs ile olan gönül bağımızı koparmaya sizin gücünüz yetmez. Bütün İslam âleminin ve mazlumların boğazına takılan sessiz çığlığı dünyaya haykıran Recep Tayyip Erdoğan var” diyerek sözlerini tamamladı.

Son olarak konuşmalarını yapan Erzincan Valisi Ali ArslantaşZulmün, Haksızlığın ve Zalimlerin Karşısında Sıra Dağlar Gibi Duran Erzincanlılar diyerek başladığı konuşmasın da; Bugün Dörtyol’da canlar buluştu. Filistinli kardeşlerimizin yanında saf tuttuğumuzu, Kudüs’ün sadece Filistin için değil bizler için de kutsal olduğunu tüm dünyaya duyurmak için, zalimlerin yaptıkları zulümleri haykırmak için bir araya geldik. Evet, Kudüs bizim kırmızıçizgimizdir. Kudüs bizim gözbebeğimizdir. Mescid-i Aksa bizim maneviyatımızın, tüm kutsiyetlerimizin harcıdır. Bu kutsal şehri, birilerinin inisiyatifine bırakmak, ben istersem olur diyenlere boyun eğmek bizim gibi tarihi şanla, şerefle dolu olan aziz milletin evlatlarına yakışmaz.

Yüz yıl önce Küresel Güçler bir plan kurgulayıp o kurgu üzerinden dünyayı sömürgeleştirdi ve bütün Asya, Afrika, Orta Avrupa köleleştirildi. Planlar meyve gibidir, insanoğlunun sabrı, vicdanı ve hafızası da saklama kabıdır. Ne yaparsan yap 100 yıldan ötesine geçemezsin!

Yüz yıllık gelenek Batı’nın değil aslında İslam dünyasının manevi bir keşfidir. Bizde nasıl ki her asır Müslümanları ihya edecek Müceddid bekleniyorsa Batı âlemi de bu gelenekten kopyalayıp insanların hafızasının maksimum bu kapasitede olduğuna karar vermiştir ve planlar böyle yapılmıştır.

Onlar yüz yıllık plan yapmayı nasıl bizden öğrendilerse, gemileri yakmanın ne demek olduğunu da bu süreçte bizden öğrenecekler. Tarık Bin Ziyâd’ı unutanlar Recep Tayyip Erdoğan’ı hatırlayacaklar. Türk milletinin göçebe kolonisi değil, aslında arı kolonisi olduğunu artık bilmemiz ve çocuklarımıza öğretmemiz lazım. Bizi göçebe olarak aşağılayanlar aslında bize medeniyet kurmamış toplum sıfatı yakıştırma çabasındalar.

Oysa bizler arı kolonileriyiz. Gittiğimiz her yere polenleri taşırız. O polenler medeniyettir, kültürdür, ahlaktır, stratejidir, fedakârlıktır, vatanseverliktir. Dedi.

Vali Arslantaş; Hâbil’den Kerbela ’ya, Malazgirt’ten Kosova’ya ve 15 Temmuz’dan kıyamete kadar. Her zaman karşılarında bu ruh ile kaynamış bu milleti bulacaklar. Ve evet, Başkomutanın dediği gibi cihat meydanları pehlivansız kalmayacak.

Enfal süresi 73. ayette uyarıldık. “Küfür içinde bulunanlar da, (bilhassa sizin karşınızda) birbirlerinin velileri, yardımcıları ve destekçileridir. Eğer siz aynı şekilde birbirinize arka çıkmaz ve destek olmazsanız, yeryüzünde ne getirip götüreceğini kestiremeyeceğiniz bir fitne, kargaşa ve çok büyük bir bozgunculuk patlak verir.” İşte bu yüzden Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı savunuyoruz. Çünkü Kudüs asırlarca ecdadımız tarafından yönetilirken bütün dinlerin mensupları özgürce ibadetlerini yaptılar, dil din, ırk ayrımı yapmadan kardeşlik hukukunu korudular.

Bizler, hak bildiğin bu davadan vazgeç diyenlere dönüp de “Güneşi sağ elime, ayı da sol elime koysalar yine de bu davadan vazgeçmem“ diyen Sevgili Peygamberimizin yolundan gidiyoruz. Millete söz verdik, Allah’a söz verdik, eğilmeyeceğiz, hak ve hakikat davamızdan, Fetih ruhumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Alparslanların, Fatihlerin, Yavuzların zaferleri nasıl ki millet selametinin müjdecisi ise bizler de mazisinden aldığı güçle dirayetli, güçlü liderimizle millet olarak ideallerimizin peşinden koşacağız.

 Bu duygu ve hissiyat içinde siz değerli hemşerilerimi selamlıyorum. Bugün meydanları dolduran; özgürlüğün, adaletin, kardeşliğin yanında saf tutan siz değerli kardeşlerime muhabbetlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi koordinasyonunda Kudüs Onurumuzdur, Kudüs Kırmızıçizgimizdir mitingi sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi