Ertuğrulgazi Anadolu Lisesinde düzenlenen ve İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Millî Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Dündar, Nusret Ak, Hamza Yılmaz, Yahya Tekin ve Yakup Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirilen törende öğretmenlere ve 9.sınıf öğrencilerinin tamamına tablet dağıtımı gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen tablet dağıtım töreni İl Millî Eğitim Şube Müdürü Yakup Yıldız’ın açılış konuşmasıyla başladı. Yakup Yıldız konuşmasında FATİH Projesi kapsamında Erzincan’da yürütülen çalışmalara yer verdi.
İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün ise konuşmasında: “Bugün Ertuğrulgazi Anadolu Lisesinde siz değerli öğrenci ve öğretmenlerimizle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım. FATİH Projesi, ismi ile müsemma olmuş bir proje. Fatih Sultan Mehmed Han İstanbul’u fethi ile nasıl ki çağ açıp çağ kapadıysa FATİH Projesi de ülkemizin eğitiminde  çağ açıp çağ kapayan bir proje. Fatih Projesi ile okullarımıza donanım ve yazılım altyapısının kurulmasının yanı sıra; e-İçeriğin Sağlanması ve Yönetilmesi, Öğretim Programlarında Etkin BT Kullanımı, Derslerde BT Kullanımı İçin Öğretmenlere Hizmetiçi Eğitimler Verilmesi, Bilinçli, Güvenli, Yönetilebilir ve Ölçülebilir BT ve İnternet Kullanımının Sağlanması hedeflenmektedir.” dedi ve öğrencilerimizin bu tabletleri bilinçli, kullanmalarını;  teknolojinin esiri olmamalarını, tam aksine teknolojinin öğrencilerimizin esiri olması gerektiğini vurguladı. Konuşmaların ardından öğretmen ve öğrencilere tablet dağıtımı gerçekleştirildi. 
Editör: Doğu Gazetesi