Yarışmacıların stantlarını gezen Erzincan Valisi Ali Arslantaş, yemeklerin yapılışı hakkında bilgi alarak yarışmacılara başarılar diledi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Erzincan’da düzenlenen yemek yarışması etkinliğine katıldı. Çağlayan Beldesi’nde Girlevik Şelalesi önünde ilkel ocaklarda odun ateşinde yapılan yemeklerin yapılışını inceleyen Erzincan Valisi Ali Arslantaş, finale kalan yarışmacılardan yaptıkları yemekler hakkında bilgi aldı.

Ardından faaliyetler hakkında basın mensuplarına açıklamada bulunan Ali Arslantaş, Erzincan’da turizm haftasının dolu dolu geçtiğine işaret ederek, Erzincan’ın tanıtımı için birbirinden farklı etkinliklerin gerçekleştirildiğini söyledi. Bu kapsamda Erzincan’ın turizmde önemli yeri olan Girlevik Şelalesinin önünde yemek yarışmasının düzenlendiğini belirten Ali Arslantaş; “Turizm haftası kapsamında etkinliklerimiz aralıksız olarak devam ediyor. Bu etkinlikler çerçevesinde ilimizde renkli görüntüler ortaya çıktı. İlimizin daha bilinir olması, ziyaretçi yoğunluğunun yaşanması adına gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimiz var. Bunun bir sonraki aşamalarına da diğer illerde ilimizin tanıtımı şeklinde yapmış olacağız. Bugün de Çağlayan’da güzel şelalemizin yanında finale kalan 6 aşçımızın yöresel yemek yarışması var. Kasefeden sarmaya, ekşiliden kesme çorbasına kadar bir çok ürün yelpazesi ile aşçılarımız güzel işler çıkardılar. Bunun yanı sıra yine Erzincan Türkülerinin söylendiği Davut Suları gecesi düzenlenecek. Ardından bisiklet ve Off-road yarışmalarımızla faaliyetlerimiz devam edecek. Turizm haftası etkinliklerinde kültür müdürlüğümüz bu faaliyetlerde önemli rol aldı, tebrik ediyorum” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi