‘Başkentte Sivas Günleri’ etkinliğine katılan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, daha sonra AK Parti Erzincan Milletvekilleri Burhan Çakır ve Süleyman Karaman ile Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’un aralarında bulunduğu Erzincan heyeti ile görüştü. Toplantıda öncelikli konu olarak Erzincan’da devam eden ve yapılması planlanan projeler konuşuldu.

Yapılan toplantı hakkında konuşan Erzincan Milletvekili Burhan Çakır açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Bizler Erzincan için burada bir araya geldik. Erzincan için neler yapabiliriz, devam eden projeleri en kısa şekilde nasıl bitiririz ve Erzincan’a neler gerekli bunları konuştuk. TBMM Başkanımız değerli büyüğümüz Sayın Binali Yıldırım beyefendi bizlerden taleplerimizi dinledi, kendi fikirlerini ortaya koydu ve Erzincan için en iyisi ne ise onu yapmamız yönünde bazı talimatlar verdi. Bizlerde elimizden geldiğince Erzincan için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın taleplerini alarak sonuca en kısa zamanda nasıl ulaştırırız bunun gayreti içerisinde olduk. Gerek milletvekili arkadaşım Süleyman Karaman, gerekse belediye başkanımız sayın Cemalettin Başsoy Bey’in bütün çalışmaları daha güzel bir Erzincan için olduğunu biliyoruz. Bu yönde çalışmalarımız da tüm hızıyla devam edecek. Buradan hemşerilerimize söylemiş olalım. Bizler halkımızla, halkımız ise bizimle bir ve beraber olduğu sürece Erzincan her zamanki gibi yatırımlara devam edecektir.”

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin üzerinde özellikle durduklarını belirten Milletvekili Burhan Çakır, akademik personelin çok başarılı olduğunu, gelecekte Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin sayılı üniversiteler arasına gireceğini söyledi.

Çakır açıklamasında şunları söyledi. ; “Özellikle üniversitemiz üzerinde durduk. Neler yapılabilir üniversite ilgili sayın TBMM başkanımız sayın Binali Yıldırım Beyefendiden bilgi aldık. Üniversitemizin özellikle nelere ihtiyacı var, daha çok başarılı olması için gerekenler neler, bu konuları görüştük ve elde ettiğimiz bilgiler ışığında çalışmalarımız olacak. Üniversitemiz eğitimde gerçekten çok başarılı, ancak bilginin sonu olmaz bu yüzden ileriki dönemlerde çok daha başarılı olacağına canı gönülden inanıyoruz. Rektör bey olsun, akademik personel olsun çok başarılılar kendilerini buradan tebrik etmiş olayım. Onlar ellerinden geleni yapıyorlar bizler de elimizden geleni yapıyoruz. Tabi burada en önemli olan öğrencilerimizin derslerinde başarılı olması. Öğrenci başarılı olursa eğitime gereken önemi verirse, üniversitemizin de kalitesi bununla doğru orantılı olarak artacaktır. Bizler çocuklarımıza güveniyoruz. Bu arada yeni eğitim öğretim yılında bütün öğrencilerimize başarı dileklerimi iletiyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi