Vali Arslantaş mesajında şu ifadeleri kullandı; “Toplumda farkındalık yaratarak turizmin önemine dikkat çekmek, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak ve turizmi geliştirmek amacıyla, ülkemizde her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasındaki hafta, Turizm Haftası olarak kutlanmaktadır.

İlimizde de Turizm Haftası münasebetiyle düzenlenecek olan etkinliklerin, turizm sektörünün ülke ekonomisindeki öneminin vurgulanması, vatandaşlarımızda ve turizm sektörüyle yakın ilişkisi olan tüm kesimlerde turizm bilincinin pekiştirilmesi bakımından büyük önem arz ettiğini düşünmekteyim.

Tarihin çeşitli dönemlerinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehrimiz; tarihi ve kültürel dokusuyla, coğrafi özellikleriyle doğa ve kış turizmine elverişli ortamıyla gerçekten muhteşem güzelliklere sahip ve insanoğlunun ‘farklı ve alternatif şeyler görmek istiyorum’ dediğinde gidebileceği en uygun yerlerden biridir. Tarih, kültür, kış, doğa, inanç, yayla, turizmi gibi turizmin dünyada hangi çeşitleri varsa, ilimizde bunların deniz hariç hemen hemen tamamı yer almaktadır.

Bizlerde ilimizdeki tüm taraflarla birlikte; eşsiz doğal zenginliğe, asırlar öncesinden günümüze ulaşan tarihi ve kültürel mirasa sahip olan ve sıcacık güler yüzlü insanların birlik ve beraberlik içinde yaşadığı Erzincan’ımızın tanıtımını en iyi şekilde yapmak için çalışmaktayız. Bu noktada ilimizin turizmde hak ettiği seviyeye gelebilmesi için kamu kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, esnafımıza ve tüm halkımıza görevler düşmektedir. Misafirlerimizin şehrimizden güzel anılarla ayrılması için her bir vatandaşımızın göstereceği ilgi ve misafirperverlik ilimizin tanıtımına ve ekonomisine olumlu olarak yansıyacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, turizm sektörü mensuplarının ve bu alanda hizmet üreten tüm kurum ve kuruluşlarımızın ve vatandaşlarımızın Turizm Haftasını kutluyor, 2018 yılının ülkemiz ve şehrimiz için verimli geçmesini diliyorum.” demiştir.

Toplumumuzda turizm konusunda farkındalığı artırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla 15-22 Nisan 2018 tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası münasebetiyle ilimizde çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.

Kutlama programı kapsamında 16 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 09.30’da Erzincan Belediye Sarayı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirilecektir. Gün içerisinde sırasıyla Erzincan Valiliği, 3. Ordu Komutanlığı ve Erzincan Belediye Başkanlığı makamları ziyaret edilecektir. Aynı gün saat 19.30’da ise Erzincan Hilton Gardenn Inn Otel’de Turizm Haftası açılış resepsiyonu düzenlenecektir.

17 Nisan 2018 Salı günü saat 11.00’da vatandaşlarımızın katılımıyla Erzincan Belediyesine ait Mehter Takımının eşliğinde saat kulesi önünden Belediye Kültür Evi arkasına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirilecektir. Ardından saat 11.15’de Belediye Kültür Evi arkasında Erzincan Belediyesine ait Halk Oyunları ekibi ile Mehter Takımının gösterisi katılımcılara sunulacak. 8 ilçe kaymakamlığı tarafından ilçelerin turizm değerlerinin tanıtılacağı standlar katılımcıların sergisine sunulacaktır. Erzincan Belediyesi tarafından hazırlanan el sanatları sergisi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce açılan Doğa Sporları sergisi katılımcıların ilgisine sunulacaktır. Son olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Ebru sanatına ait gösteri katılımcılarla buluşturulacaktır.

18 Nisan 2018 Çarşamba günü saat: 11.00’da Girlevik Şelalesi mesire alanında şeflerle yöresel yemek yarışması düzenlenecektir.

19 Nisan 2018 Perşembe günü saat:11.00’da Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde “Turizm Hatıra Ormanı” için fidan dikim etkinliği düzenlenecektir.

20 Nisan 2018 Cuma günü saat: 11.00’da Erzincanpark AVM’de Prof. Dr. Mehmet Karaosmanoğlu’nun arşivinden “Dünden Bugüne Altıntepe” adlı fotoğraf sergisi sunulacaktır.

21 Nisan 2018 Cumartesi günü saat: 19.30’da Müftülük Konferans Salonu’nda Erzincanlı Türküler ve Aşık Davut Sulari Gecesi düzenlenecektir.

22 Nisan 2018 Pazar günü saat: 10.30’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Bisikletliler Derneği Erzincan İl Temsilciliği tarafından organize edilen, Erzincan saat kulesi önünden Altıntepe’ye bisiklet turu düzenlenecektir. Akabinde saat: 12.00’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Erzincan 4x4 Off-Road Doğa Sporları Kulübü Derneğinin ortaklaşa organize edecekleri Ekşisu Off-Road alanında Off-Road gösterisi düzenlenecektir. Düzenlenecek olan etkinliklere tüm halkımız davetlidir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: Doğu Gazetesi