Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Vali Metin İlyas Aksoy Ortaokulu Fen Bilgisi Öğretmeni Hamza Albayrak şu ifadelere yer verdi; “Erzincan’da bulunan Ekşisu sazlıkları Türkiye’de Uluslar arası öneme sahiptir. 135 önemli alandan bir tanesidir. Bu alanda küresel ölçekte tehdit altında olan Turna kuşları olmak üzere yaklaşık 300 adet kuş türü vardır.

Biz araştırmacılar öğrencilerin bilimsel alanda yetişmelerini sağlamak, merak duygularını araştırma ve sorgulamaları, çevreye ve doğaya karşı farkındalık sahibi, doğaya karşı tutum ve davranışlar sergileyen bireylerin yetişmesini sağlamaktayız. Erzincan’da 8 gün sürmesini planladığımız etkinlikler düzenleyeceğiz” dedi.

Ardından konuşan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Polat ise şu ifadelere yer verdi; “Uzun yollar bile bir adımla başlıyor. Yürümek ise adımların birleşmesinden meydana gelen bir süreçtir. Koşmak adımların daha sıklıkla atılması suretiyle belli aralıklarla her ayağın tekrar eden anlarını içermektedir.

Projelerin en temel özelliği fikir aşamasından uygulama sonrası, değerlendirme aşamasına geçen süreçten proje fikrinin uygulanmasına temel teşkil eden müdahale mantığının doğru tanımlanmasının ve buna bağlı olarak projenin mantıksal çerçevede yaklaşımı nedeniyle doğru kullanılmasının kurgulanmasının gerekliliğidir.

Bir proje tasarımı yapılırken, tek başına bir fikre haiz olmak bile ilk adıma teşekkül etmiş olur. Dolayısıyla proje fikrine sahip olmak proje için yeterli değildir. Sadece ilk basamağıdır.”

Düzenlenen açılış programına Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Polat, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi