Kütüphanenin açılışı Erzincan Valisi Sayın Süleyman Kahraman’ın katılımı ile Erzincan Sosyal Bilimler Lisesinde gerçekleşti. Programın Açılış Konuşmalarını Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Hamza Yılmaz yaptı. Okul Müdürü Hamza Yılmaz konuşmalarında z-kütüphaneyle ilgili olarak açıklamasında; “Okulumuz 2014 yılında AÖL’sinden  SBL’ sine dönüştürülmüş olup 38 öğretmen 387 öğrenci ve 10 personelle eğitim –öğretimimize devam etmekteyiz.

Okulumuza ait 135 kişilik kız ve erkek pansiyonumuz bulunmaktadır. Kız mevcudumuz 90,erkek mevcudumuz 45 kişidir.2015 yılında mezun olan öğrencilerimizden 68 öğrencimiz bir yüksek öğretim programına yerleşmiş olup; bunlardan 5 öğrencimiz tıp fakültesi,13 öğrencimiz hukuk fakültesi ,çeşitli mühendislik fakülteleri ve eğitim fakültelerine yerleştirmeler gerçekleştirilmiştir.Ayrıca 2015 LYS-5  dil alanında iki öğrencimiz Türkiye 50. si ve 56. sı olmuşlardır.Bu öğrencilerimiz OTU ve KOÇ üniversitesi İngilizce bölümlerine yerleşmişlerdir.

Sosyal Bilimler Lisesinde diğer okullardan farklı olarak 5 yıllık eğitim süresi vardır.1. yılımızda yoğunlaştırılmış dil programı uygulanmaktadır. Öğrencilerimiz bu eğitimle ingilizceyi konuşma düzeyinde öğrenmekte ve rahatlıkla iletişim kurabilmektedirler. Okulumuz ve Eğitim Fakültemiz arasında imzalanan Eğitimde İş birliği Protokolü ile hazırlık sınıflarımızda öğretim görevlilerimizle İngilizce ve edebiyat söyleşi günleri düzenlenecektir. Sayın Valim ; Z- Kütüphanemiz, Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilerek yapılmıştır. Kütüphanemizde, 9 adet bilgisayar,1 Adet çok fonksiyonlu yazıcı ve yaklaşık 2500 adet kitap bulunmaktadır. Onarım, aydınlatma, tefrişat dahil yaklaşık maliyeti 93000 tl dir. Z-Kütüphanemiz, renk ve tasarımlarıyla sıra dışı özellikler taşımakta ve geleneksel, resmi kurum atmosferini aşmayı hedeflemektedir. Kütüphanemizle mekânsal tasarım ve iç mimari sanatının görünür olduğu estetik, işlevsel, okuyucuların her türlü çalışmalarına elverişli, sıcak ve sevimli bir ortam oluşturmayı amaçladık.

 

Z- Kütüphanemizin planlama sürecinde;

 -Giriş, dolaşım, danışma alanı,

-Bireysel okuma ve çalışma alanı,

-Ders çalışma ve araştırma alanı,

-Rahat okuma alanları,

- Görevli çalışma alanları

-Bilgisayar alanı,

- Grup çalışma alanları oluşturmaya çalıştık.

Z-Kütüphanemizi oluştururken;

Okul müfredatında belirlenen eğitimsel amaçları desteklemek ve güçlendirmek,

Öğrencilerde okuma öğrenme ve kütüphanelerden ömür boyu yararlanma alışkanlığı oluşturmak,

Bilme, anlama, hayal kurma ve keyif alma amaçlı bilgi üretme ve edinme fırsatları oluşturmak,

Kültürel - sosyal farkındalık ve duyarlılık geliştiren aktiviteler düzenlemek

Okulun Misyonuna ulaşması konusunda öğrenci, öğretmen, yönetici ve velilerle işbirliği içerisinde çalışmak

Entelektüel özgürlüğün, demokrasiyi geliştirecek etkili ve sorumluluk sahibi yurttaşların oluşmasında ne denli önemli olduğunu bilerek çalışmak, gibi daha birçok hedefi gerçekleştirmeyi amaçladık” dedi.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ise konuşmasında şunlara yer verdi; “Bu kütüphanelerimiz ile inşallah biz özel sektöründe daha önde daha ötesine geçmeyi amaçlıyoruz. İnşallah biz bu müesseselerimizle özel sektöre de örnek olacağız. Çünkü devlet çok güçlü, her şeyimiz var herkese örnek olmayı düşünüyoruz. Bu amaçla bu güzelliklerle bu eserimizi bu zenginleştirilmiş kütüphanemizi açıyoruz hayırlı uğurlu olsun.

                Bu konuşmanın ardından Erzincan Valisi Sayın Süleyman Kahraman tarafından                        z-kütüphanenin açılışı yapıldı ve bütün davetlilerle birlikte kütüphane ve okulun yenilenen birimleri gezildi. Daha sonra Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi tarafından verilen kokteyl ile program sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi