Erzincan Üniversitesi Yanlızbağ Kampusunda Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde açılan stantlar arasında Erzincan’da yıllardır üretim yapan ve Erzincan ekonomisine büyük katkı sağlayan Ermina turşusu ve kurabiyesinin de tanıtımı yapıldı. Üretim hakkında bilgi veren Poli Şirketler Grubu yönetim Kurulu Bakan Yardımcısı Suhabi Okumuş, Ermina markasının Erzincan’a ait olduğunu ve en doğal şekilde üretilerek vatandaşların sofrasına getirildiğini ifade etti.

 Okumuş; “Biz Poli Grup olarak Ermina markası ile turşu üretiyoruz, kurabiye üretiyoruz. Bu ürünlerimiz özellikle doğal şartlarda üretilen turşularımız. Kendi arazilerimizle kendi ürettiğimiz ürünlerden turşularımızı üretiyoruz. Tabiri caiz ise tarladan sofralara kadar tamamen doğal şartlarda sunulmaktadır. Bu konuda hem ziraat mühendis arkadaşlarımız, tarlada ki ürünlerin yetiştirilmesi, yetişecek ürünlerin bakımı, onların izlenmesi ve verimli hale gelmesi kaliteli olması için büyük bir titizlikle çalışılıp milletimizin sofralarına daha doğal ve organik turşuların girmesine vesile oluyoruz. Aynı zamanda fabrikamızda gıda mühendisi arkadaşlarımızın gözetiminde üretim yapmaktayız. Tamamen doğal şartlarda ev tipi turşu diyebiliriz. Çünkü bu konuda kullandığımız malzemelere tamamen doğal. Yapay malzemeler kullanılmamaktadır. Bizim beklentilerimiz özellikle şehrimizde ki insanların Ermina markasını gittikleri marketlerden sormaları. Onlar talebi oluşturacaktır. Ayrıca Ermina markamız adı altında kurabiye üretiyoruz. Bu ürünümüzde de tamamen doğal yağlar kullanıyoruz. Kullandığımız un ve yağlarımız kaliteli. Margarin içermemektedir. Bu anlamda üniversite gençliğine çok ş düşüyor. Marka nasıl oluşturulması ve Erzincan’ın markalarının bilinmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

Okumuş; “Ermina markamız 10 yıllık bir geçmişi var. Özellikle Doğu Anadolu’da ve İç Anadolu’da bayilerimiz var. İhracata gönderdiğimiz ürünlerimiz de var. Üretim kapasitemiz yıllık 2 bin ton üretimimiz var. Ürünlerimizin birçoğunu kendi şehrimizde yetiştiriyoruz. Bu birçok kesime de hitap etmektedir.” Dedi.

Editör: Doğu Gazetesi