Toplantı başında açılış konuşması yapan Federasyon Başkanı Selahattin Ayvaz, “On beş gün arayla düzenlenen “ERDEF’te Hasbihal” programları hemşerilerimizden büyük bir ilgi gördü. İlk toplantılarda bürokratlarımızla hemşerilerimizi buluşturmaya özen gösterdik. Çünkü şu anda görev yapan bürokratlarımız hemşerimize hem de ülkemize önemli hizmetlerde bulunuyorlar. Bilgi ve tecrübelerinden Erzincanlının daha fazla yararlanmasını istiyoruz” dedi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın konuşmasına Bakanlık çalışmalarını anlatarak başladı. Bakanlığın geniş çalışma alanı bulunduğunu belirten Aydın, “son on yılda alanımızda çoğu gelişmiş ülkeyi geride bıraktık” dedi. Konuşmasını Bakanlığın Erzincan’da gerçekleştirdiği çalışmalarla sürdüren Aydın, “ Erzincan’la ilgili çalışmalarımızı bizzat Bakanımız Sayın Binali Yıldırım Bey büyük bir titizlikle takip etmektedir. Bakanlıkta çok sayıda Erzincanlı bürokrat var. Arkadaşlarım kendi alanlarında Erzincan’a daha neler yapabiliriz diye gayret gösteriyorlar. Erzincan’a geçmiş dönemlerde de önemli hizmetler yapılmıştı. Erzincan’a hizmet eden herkesi minnetle anıyoruz. Ancak son 11 yılda gerçekten hayal ettiğimiz projeler hayata geçirildi” dedi.
Başta Ergan Dağı olmak üzere Erzincan’da son yıllarda yapılan projeleri anlatan Talat Aydın, Diğer Bakanlıklarında Erzincan’da mümkün olan yatırımları yaptığını söyledi. Erzincan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki artan işletmeleri anlatan Aydın” Erzincan ulaşımda bölge iller arasında kavşak oluyor. Trabzon- Gümüşhane- Erzincan- Malatya hattında duble yol yapılıyor, hava ulaşımında Erzincan Havalimanı uluslar arası bir yapıya kavuştu, hızlı tren 5-6 yıl sonra hizmete girecek, karayollarında Erzincan- Çayırlı yolu yapılıyor” dedi.
Erzincan’ın son yıllardaki gelişmesine paralel nüfus artışı yaşadığını anlatan Talat Aydın,” Erzincan’ın bu gelişmesini sürdürmesi için Erzincanlıların birlikte olması gerekiyor. Gurbette yaşayan hemşerilerimiz Erzincan’ın büyük gücüdür. Bu gücün faydalı bir şekilde kullanılması Erzincan’a ve Erzincanlıya çok şey kazandıracaktır” dedi 
Editör: Doğu Gazetesi