Kemah ilçesi Acemoğlu mevkisinde önceki gün yaşanan ve 1 sivil vatandaşın ölümüyle sonuçlanan terör olayı sonrası başlatılan operasyon sonrası 1 terörist ölü, 1 teröristte yaralı olarak ele geçirildi. Yaralı olarak ele geçirilen terörist akşam saatlerinde Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma hastanesine getirildi. Bir süre bekletilen terörist tedavisi için Erzurum’a götürülmek istendi. Ambulansın önü Erzincan’a 75 kilometre uzaklıkta bulunan Kargın beldesi yakınlarında vatandaşlar tarafından kesilince geri döndü.
Yaralı terörist bu defa yine karayolu Sivas’a götürülmek istendi. Erzincan-Sivas E-80 karayolunun 60’ncı kilometresi Refahiye ilçesi yakınlarında öfkeli vatandaşlar tarafından yolu kapatarak teröristin geçişine izin vermedi. Jandarma ve polis durdurulan ambulansın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı ancak, vatandaşlar yaralı teröriste saldırmak isteyince güvenlik güçleri ile vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Ambulansın camlarını kıran ve lastiklerini patlatan öfkeli vatandaş ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Yaklaşık iki saat süren gerginlik devam ederken Erzincan’dan çok sayıda çevik kuvvet ve özel hareket polisi olay yerine sevk edildi. Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin de geldiği olay yerinde ambulansın olay yerinden uzaklaştırıldığı sırada, vatandaşlar ambulansın içerisinde bulunan teröriste yeniden saldırdı. Güvenlik güçleri vatandaşlara biber gazı ile müdahale etti ve ambulans olay yerinden uzaklaştırdı. Öfkeli vatandaş ambulansı taşlarken, Erzincan-Sivas-E-80 karayolu güvenlik güçleri tarafından araç trafiğine kapatıldı ve vatandaşların geçişine izin verilmedi.
Yaralı terörist hasar gören ambulanstan güvenlik güçleri tarafından indirilerek bir araca bindirildi ve bölgeden uzaklaştırıldı. Teröristi taşıyan aracın peşinden gitmek isteyen vatandaşlara güvenlik güçleri izin vermedi. Olaylar daha sonra güvenlik güçlerinin araya girmesi ile yatıştı. Karayolunun bir süre ulaşıma kapalı kalırken, yaralı teröristin Sivas istikametine götürüldüğü öğrenildi.
Editör: Doğu Gazetesi