2007'de Erzincan’da doğal gaz dağıtım hizmetine başlayan Erzingaz Doğalgaz Dağıtım A.Ş. İşletme Müdürlüğü görevine Serdar Karaca getirildi.
2007 yılında Atatürk Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan Karaca daha sonra Erzingaz’da İç Tesisat Sorumlusu olarak göreve başladı. 2007-2011 yılları arasındaki dört yıllık süre zarfında Erzingaz’da sırasıyla İç Tesisat, Müşteri Hizmetleri ve İşletme Sorumlusu olarak görevlerde bulundu. Son olarak 2011 yılında Energaz’a ait bir başka dağıtım bölgesi olan Aydın Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.’de Müşteri Hizmetleri Yöneticisi olarak görev yapan Karaca, Erzincanda Doğal gaz dağıtımı yapan Erzingaz'da İşletme Müdürü olarak görevine başladı.
Yeni Görevine Atanan Karaca'yı Başkan Yardımcısı Mehmet Şireci ile birlikte ziyaret eden Belediye Başkanı Yüksel Çakır İlimizde yapılan doğalgaz çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Başkan Çakır, Erzingaz'da İşletme Müdürlüğü görevine atanan Karaca'ya yeni görevinde başarılar diledi. 
Şehri ve bölgeyi çok iyi tanıyan Karaca, kentin yapısı ve beklentileri konusundaki bilgisiyle deneyimini, işine yapıcı bir şekilde yansıtacağını, doğal gazı yaygın hale getirmek ve Erzincan’da şehirleşmenin sağlıklı ve düzenli şekilde yürümesine katkıda bulunmak için tüm enerjilerini sarf edeceklerini dile getirdi. 
Editör: Doğu Gazetesi