İş hayatında, bürokraside, politikada önemli başarılar elde etmiş Erzincanlı tanınmış isimleri öğrencilerle buluşturarak, bu isimlerin tecrübelerini öğrencilerle paylaşmasına aracı olan “Adım Adım Zirveye Kariyer Yürüyüşü” etkinliği, 2.programında Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’u ağırladı.

Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Belediye Başkan Vekili Karabey Atıcı, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Askerlik Şube Başkanı Atilla Timur, üniversite üst yönetimi, öğretim elemanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, “Adım Adım Zirveye Kariyer Yürüyüşü” etkinliklerinde Erzincan’da yetişmiş önemli isimleri öğrencilerle buluşturduklarını kaydederek, Mutlusan Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaçmaz’ın ardından Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’u ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Tabiatta hiçbir şeyin tesadüf olmadığını, her şeyin kurgulu ve belli bir plan üzerinden oluştuğunu anlatan Rektör Prof. Dr. Çapoğlu, başarının da tesadüf olmadığını dile getirerek şu ifadeleri kullandı: “Sayın Bakanımızı dinlerken çok iyi dinleyin. Göreceksiniz ki harç koymadığı hiçbir bina kalmamış, her alanda çok büyük emek vermiş. Programın siz öğrencilerimiz için büyük kazanımlarla geçeceğine inanıyorum. İnşallah dünyanıza ve geleceğinize bir şimşek çaktırırız ve bu program planlarınız için iyi bir başlangıç olur.”

Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun da yaptığı konuşmada başarıya giden yolda hayallerin ve hedeflerin çok önemli olduğuna değindi. “Hayaller ve hedefler olmazsa arzu ettiğiniz yolda yürüyemezsiniz” diyen Coşkun, kendi başarı formülünü de güven, sevgi ve çalışma olarak tanımladı. Coşkun şöyle konuştu: “Önce kendinize sonra ailenize, çevrenize, devletinize, milletinize, işinize, okulunuza güveneceksiniz. Güven olmadan bir ülkenin kalkınması olmaz. Güven olacak ki yatırım, yatırım olacak ki üretim olsun. Üretim olursa ihracat olur, bununla ülke sürdürülebilir bir kalkınmayı elde eder. Ama sadece güven yetmez. İkinci adım sevgi. Tabiatı, hayatı, ailenizi, okulunuzu, işinizi, vatanınızı, bayrağınızı, seveceksiniz. Sevgi olmadan bu imkânsız. Sevgiyi güven duygusuna ekleyeceksiniz. Yetiyor mu, hayır. O zaman çok çalışacaksınız. Mevcut imkânlarla mutlu olmaya çalışacaksınız. Haset etmeyeceksiniz, merdiveninin ilk basamağına çıkmadan en üst basamağa çıkmaya çalışmayacaksınız. Adım adım çıkacaksınız, emniyetle çıkacaksınız. Güven, sevgi ve çalışma sizleri başarıya götürecektir.”

Öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Coşkun, “hiçbir şeyin esiri olmayın” uyarısında bulundu. Akıllı telefonlarla ilgili uyarıda bulunan Coşkun, “Şimdiki gençler arasında akıllı telefon çok yaygın. Okulda, sofrada, dışarda herkesin elinde sürekli telefon var. Bu cihazları teknoloji için kullanın, akıllı telefonların esiri olmayın” dedi.

Öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Coşkun’a programın sonunda Üniversite Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu tarafından plaket takdim edildi.

Editör: Doğu Gazetesi