Başkan Limon yapmış oldukları ziyaret ile ilgili olarak yaptığı kısa açıklamasında; “Ahilik  programları başlattık. Erzincan’da bir çok kuruma ziyaret gerçekleştirdik. Burada basını da es geçmek olmazdı çünkü basınımız bizim yanımızda iyi veya kötü günlerimizde. Bu vesile ile gazeteceiler cemiyetimizi ziyarete geldik. Programlarımıza  gösterdiğiniz ilgi ve alkaya teşekkür ediyorum” dedi.

Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Demirci ise ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını, Ahilik geleneğinin geleceğe ışık tutacağını ifade etti.

Başkan Demirci açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Ahilik Haftası dolayısıyla Esnaf ve sanatkarlar odası başkanı başkan yardımcısı ve genel sekreteri  bizleri ziyarete geldiler. Ben kendilerine yaptıkları bu ziyaretten dolayı teşşekürlerimi iletiyorum. Bizler Ahiliği kardeşlik olarak biliyoruz. 13. YY’dan bu yana gelen bir gelenek. O dönemlerde gençlere iş kapısı açmak zor durumda olanlara yardımcı olmak amaçlanmıştır. O tarihten bu yana kadar gelen bir gelenek. Geçmişimizde oluşturulan bu gelenek ile geleceğe yönelik dersler çıkararak bu yardımlaşma geleneğinin bu günlerde de devam etmesi, daha ileriye gitmesi temennisiyle Ahilik Haftanızı kutluyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi