ESOB Başkanı Bedir Limon, Ramazan Ayı’na sayılı günler kala fiyatları artırmaya çalışan spekülatörlere dikkat edilmesi gerektiğini belirtirken, olması gereken fiyatın altında satılan ürünlere de şüpheyle yaklaşılması gerektiğine dikkat çekti.

Limon açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Cenab-ı Allah’ın izniyle, bu yıl da 11 ayın sultanı Ramazan ayına ulaşabilmenin heyecanını ve manevi hazzını hissetmeye başladık. Ramazan’ın maddi kaygıların ve hırsların alabildiğince kuşattığı şahsi hayatımıza, aile ve toplum hayatımıza özeleştiri yaparak Kur’an, Hz. Peygamberimizin sünneti ve hayatı ile kaynaşma ve buluşmamıza vesile olmasını temenni eder, Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in tüm İslam âlemine ve Erzincanlı hemşerilerime hayırlar getirmesini, Cenab-ı Hakk’tan niyaz ederim. Ramazan Ayında gerek esnafımızın gerekse halkımızın rahat, huzurlu ve sağlıklı geçmesi için üzerimize düşen görevlerimizin yerine getireceğimizde faydalı olacağını düşünmekteyim.”

 FİYATLARI SUNİ OLARAK ARTIRMAYA ÇALIŞAN SPEKÜLATÖRLER VAR

 Ramazan Ayı’na sayılı günler kala fiyatları artırmaya çalışan spekülatörlere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Erzincan Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon, ’Fiyatları suni olarak artırmaya çalışan spekülatörler var. Piyasada işlerin daraldığı bir zamanda fiyatlara zam yapan kendine zarar verir” dedi.  FİYATI ÇOK UCUZ MALLARA DA ŞÜPHE İLE YAKLAŞIN VE İNCELEMEDEN ALMAYIN

Tüketicinin aldatılmaması için denetimlerin artırılmasına da dikkat çeken Birlik Başkanı Bedir Limon, ’Olması gereken fiyatın altında satılan ürüne de şüpheyle yaklaşılmalıdır. Maalesef mübarek Ramazan ayının gelmesiyle insan sağlığına zararlı işlerle uğraşan, 3 kuruşa müdane eden bu tür fırsatçı insanların ortaya çıktığını görüyoruz. Vatandaşımız ürünlerin paketleri üzerinde yazan özelliklerle, satılan ürünlerin içeriklerinin aynı olmasına dikkat etmelidir. Eğer değilse şüphelendiği ürünleri yetkililere bildirmelidir. Ramazan ayı dolayısıyla vergi mükellefi olmayan kişilerin bazı noktalarda satışlar yapması esnafımızı ve halkımızı doğrudan etkilemektedir. Bu noktalarda satışı yapılan kalitesiz ve sağlıksız ürünler halkımızın sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Vatandaşlarımızın bu tip yerlere rağbet etmemesini doğru olacağı kanaatindeyim” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi