Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından "İş Sağlığı ve Güvenliği" Eğitimleri verilecek. Eğitime müracaatlar 1 Temmuz 2013 tarihinde başlayacağını belirten Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmettin Ünal öncelikli olarak Marangozlar Odası, Elektrikçiler Odası, Oto Tamirciler Odası ve Demirciler Odası üyelerine yönelik eğitim verileceğini ifade etti.

Ünal açıklamasında; "Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" ise 15 Mayıs 2013 tarih ve 28648 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca yetkilendirilmiş eğitim kurumları ile ortak sağlık ve güvenlik birimlerinin yanında kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları da, eğiticilerinin anılan yönetmeliğin Ek-1'inde yer alan eğitim programında yer alan konulara göre uzmanlık alanları dikkate alınarak belirlenmesi kaydıyla çalışanlara iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim verebilecek kişi ve kuruluşlar arasında sayılmıştır.

Esnaf sanatkarımız ve yanlarında çalışanlar hem zorunlu olan eğitimleri almakla birlikte hem de iş yerleri ile ilgili olarak risk analiz raporlarının da düzenlenme imkanına kavuşacaklar. Bu bağlamda; öncelikli olarak Marangozlar Odası, Elektrikçiler Odası, Oto Tamirciler Odası ve Demirciler Odası üyelerimize ve yanlarında çalışanlara yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerimize müracaatlar 1Temmuz tarihi itibariyle başlanacaktır. Müracaatlar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimizde Proje Ofisine yapılacak" diye konuştu.
Editör: Doğu Gazetesi