Tulum Peyniri'nde çalışmalar sürüyor Tulum Peyniri'nde çalışmalar sürüyor

Erzincanlı et üreticileri, ülkemizde hayvancılık bu denli geniş iken yurtdışından et ithal edilmesinin üretimin önüne geçmesi demek olduğunu savunuyor. 
Et üreticileri; “Biz bu kadar büyük bir coğrafyaya sahipken neden ithalat?  Yeterli besilik hayvanlarımız varken ihtiyaç varmı tabiki yok. Biz düne kadar büyük işletmeler olmalı demez miydik küçük ve orta işletmeler olmasın dersen tekelleşme olur ve 2-3 adet büyük firma piyasayı tekelinde tutar ve fiyat belirler neden mi? Bizim ülke olarak tarım politikası belirleme zamanı gelmedi mi? Beş yıllık yahut ta 10-20 yıllık eylem planımız olmalıdır. İthal etmek yetiştiriciye yapılan en büyük zarardır. Kendi ayağımıza silahla ateş etmektir. Et ithalatı yapılması hele birde gümrüksüz et ithalatının önünün  açılması besicilik yapan yetiştiricinin sonu demektir . Bu kadar önleme ve tedbire rağmen heryıl bu aylarda fırsatçı kesim et üzerinden daha fazla kazanması ve tehdit unsuru olarak kullanması olmaktadır. 
Maksat hem Vatandaş olarak  ucuza tüketmek hemde üreticimiz kazanması ve paramızda ülkemizde kalması tek dileğimiz. Bizden daha küçük ülkeler daha fazla üretim yaparken biz hayli hayli yaparız. Bu topraklar turistle beraber 110 milyon doyururken bırakın 110 milyonu bu verimli coğrafya 200 milyonu rahat yetecek üretimi yapar . Yeterki biz ülke olarak isteyelim ve güzel politikalar üretelim ve uzun vadeli uygulayalım” diyor. 
 

Editör: Adem Küçükkaya