Bu yıl TimetoMove etkinliği olarak; geçtiğimiz yıl ilkini Gül-Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile oluşturulan Eurodesk Gençlik Festivalinin ikincisi Erzincan Anadolu Lisesi ortaklığı ile düzenlendi.

Festivale farklı liselerden onlarca öğrenci katıldı ve eğlenceli etkinliklerde yer aldılar. Eurodesk irtibat kişisi Seda Cengiz tarafından gençlere Avrupa fırsatları hakkında bilgi verildi ve festival İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün açılış konuşmaları il başladı. Açılışta sevgi ve kardeşlik adına özgürlük balonları uçuruldu.

Güzel Sanatlar Lisesi müzik öğretmenleri tarafından verilen konserin ardından festival Erzincan Anadolu Lisesi öğretmenleri Pınar Düzgünoğlu ve Semra Köklü ile Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni Bahar Kaya’nın hazırladığı ödüllü karaoke yarışması ile devam etti.

 Serbest atış, paintball ve farklı geleneksel oyunların yer aldığı festivalde öğrenciler çeşitli aktivitelere katıldılar. Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Barış Kurban ve Metin Dağaşan‘ın öğrencileri ile birlikte açtığı robotik ve kaynak stantları öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Festival davul zurna eşliğinde öğrencilerin çektikleri halaylar ile son buldu. Kendileri için düzenlenen anlamlı ve renkli bu festivalde öğrenciler eğlemenin tadını çıkardılar.

Editör: Doğu Gazetesi