Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Prof.Dr. Erdoğan Büyük Kasap Kültür ve Kongre Merkezinde sergilenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği oyun sonrası bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy; “Toplum ve medeniyetler arasında köprü vazifesi gören tiyatro, kültürün aynasıdır. Biz de Erzincan Belediyesi olarak kültür ve sanat etkinliklerine büyük önem veriyoruz. Şehrimizde tiyatro olmayışı büyük eksiklikti. Bu eksikliği gidermek adına şehir tiyatrolarını kurduk. Kültür ve sanatı belediyesi olma sloganıyla çıktığımız yolda önemli organizasyonlara imza atıyoruz. Arkadaşlarımızın sergiledikleri oyunlar hemşehrilerimizin büyük beğenisini kazandı. Hepsini ayrı ayrı kutluyorum. Ayrıca Şehir tiyatrolarımız, sadece oyun sahnelemiyor, aynı zamanda tiyatro okulu kimliği ile yetenekli gençleri tespit ederek oyuncu da yetiştiriyor. Bu anlamda, gençlerimize ve çocuklarımıza tiyatroyu sevdirmek, kendilerini doğru ifade edebilme ve sosyal ilişkiler kurmalarına yardımcı olacak ücretsiz tiyatro kursları veriyoruz. Kurs alan öğrencilerimizin içinden mutlaka büyük sanatçılar da yetişecektir. Başarılarının devamını diliyorum.” dedi

Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda öğrenciler tarafından yıl içerisinde hazırlanan projeler ve ürünler bu yıl 7’ncisi düzenlenen “7 Gün 7 Hüner Kültür ve Bilim Şenlikleri” ile sergileniyor.

Açılan stantlarda öğrenciler birbirinden ilginç projelerini katılımcılara tanıttılar. Farklı okulların katıldığı etkinliklerde kurulan stantlarda tanıtılan projeler vatandaşların ilgi odağı oldu.

Projeleri büyük bir özveri ile hazırladıklarını söyleyen öğrenciler, her geçen yıl yeni projeler üretmek adına çalışmalar yaptıklarını söylediler.

Editör: Doğu Gazetesi