Çetin toplantıda; 1 Ekimde kutlanacak Camiler ve Din Görevlileri Haftası, 4-6 yaş Kur’an kursları, İslam’ın doğru anlaşılması ve anlatılması, hurafe ve bidatten uzak din anlayışının gençliğe kazandırılması, asrımız gençliğinin problemleri, akıl vahiy ilişkisinde nebevi bakışın önemi gibi konular üzerinde durdu. Ayrıca önümüzdeki günlerde açılması planlanan Karaağaç Pir-i Sami İlim Araştırma Merkezi ve Kur’an Kursu ile hafızlarımız için planlanan hafızlık merasimi hakkında bilgi verdi.

Konuşmasında ayrıca Üniversite gençliği ile iletişim, Manevi rehberlik ve danışmanlık, Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle yapılacak üniversite gençliğine yönelik umre ödüllü bilgi yarışması konusunu ele alan Çetin, din görevlilerinin yeni eğitim ve öğretim döneminde okullarda seçmeli ders olarak Kur’an ve Siyer-i Nebi’nin tercihi konusunda vatandaşlarımıza rehberlik etmelerinin önemini vurguladı.

Müftü Çetin’in değerlendirmelerinin ardından Hac-Umre Şube Müdürü Hüseyin Ünal’ın ve Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Ali Şen’in toplantının diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ile toplantı sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi