Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) "Topraktan Sofraya" projesi kapsamında Yalnızbağ Beldesindeki tesis hem fasulye üreticilerinin işini kolaylaştırıyor hem de ev hanımlarına iş kapısı oluyor.  
Erzincan’da üretilen kuru fasulyenin, modern tarım makineleri ile üretimini sağlamak ve ihracat noktasında daha kaliteli bir hizmet vermek amacıyla kurulan tesiste ağırlıklı olarak ev hanımları iş yapıyor. Günde 7 ton eleme yapılan tesis hakkında bilgiler veren Yanlızbağ Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Muammer Akartepe: “ Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Devlet Planlama Teşkilatı desteğiyle kurmuş olduğumuz tesisimizde günde 7 ton bir eleme yapılıyor. Projemiz Avrupa standartları doğrultusunda kuru fasulyenin temizlenmesi, tasniflenmesi ve ambalajlanması işlemini yapıyor.
 Erzincan’ın markası olan ve özellikle il dışına ihracatı yapılan Erzincan’ın kuru fasulyesini eleyerek, çiftçimizin ve fasulye tüccarlarımızın işini rahatlatıyoruz. Tesisimizde ayrıca ev hanımlarını istihdam ederek, onlara iş imkânı sağlamış oluyoruz” dedi.
Fasulye üreticisi olan Şemşettin Çetinkaya ise yaptığı açıklamasında: “ Erzincan’ın markası olan ve özellikle il dışına ihracatı yapılan çeşitli cinslerde ki kuru fasulyelerin elemelerini burada yaptırıyoruz. Erzincan’ın kuru fasulyesi gerçekten yurt içinde vatandaşlarımız tarafından çok beğeniliyor. Burada ki tesisimizde gerçekten üreticilerimizin işini rahatlatıyor. Burada fasulyenin temizlenmesi, tasniflenmesi ve ambalajlanması işlemini yapılarak üreticinin fasulyesi hazırlanmış halde üreticiye teslim ediliyor. Buda bizlerin işini ciddi anlamda rahatlatıyor” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi