Fatih İlk Öğretim Okulu Değerler Eğitimi Kurulu Başkanı Neslihan Taş, Sınıf Öğretmeni Kubilay Mankır ile Okul Müdürü Ziyaddin Devravut’un daveti üzerine Doğu Gazetesi Köşe Yazarı Cengiz Bahşi öğrencilerle bir araya gelerek söyleşi düzenledi.

Değerler Eğitimi Kurul Başkanı Neslihan Taş, öğrencilere okumayı sevdirmek, okudukları kitap ve gazetelerin yazarlarıyla öğrencileri bir araya getirerek öğrencilerin özgüvenlerini geliştirmek, gazete ve kitap sevgisini aşılamak amacı ile çocukları her ay farklı bir konu ve yazarla bir araya getireceklerini belirttiler.

Sınıf Öğretmeni Kubilay Mankır ise bu etkinliklerin hem yerel değerlerin tanıtımı hem de öğrencilerin kendilerine rol modeli ve kariyer belirlemeleri hususunda yardımcı olacağını ifade ettiler.

Okul Müdürü Ziyaddin Devravut ise öğrenciler açısından çok keyifli bir söyleşi olduğunu belirterek bu tür etkinlikleri sık sık gerçekleştireceklerini belirttiler.

Doğu Gazetesi Köşe Yazarı Cengiz Bahşi ise sorgulayan, eleştiren ve düşünen genç arkadaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Bahşi, öğrencilere gazetecilik mesleğinde edindiği tecrübeleri paylaşarak gazetecilik hakkında öğrencilere bilgi verdi. Bahşi birçok meslekte olduğu gibi gazetecilik veya kitap yazarlığında da başarılı olmak için bol bol kitap okuyarak merak uyandırma ve araştırma yapma duygusunun güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Söyleşi sonrasında öğrencilerin sorularını cevaplayan yazar Bahşi katılımcılarla toplu fotoğraf çektirdi.

Editör: Doğu Gazetesi