Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında açılan davada örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle 8 yıl 9 ay hapis cezası verilen eski öğretmen M.F.S'nin, örgütün gizli haberleşme ağı "ByLock" dökümleri, örgütün özellikle 17-25 Aralık sürecinden sonra herhangi bir delil bırakılmamasına yönelik aldığı önlemlerini gözler önüne serdi.

Yazışmaların soruşturma kapsamında incelenmesi sonucu örgütün kurduğu özel bir ekibin başka davalarda yargılanan örgütün mütevelli heyeti üyelerinin evlerini tek tek gezip temizlik yaparak delil niteliğindeki her şeyi yok ettikleri anlaşıldı.

ByLock yazışmalarında, örgütün güvenlik güçlerince takibe alınan üyelerini mesajlarla uyardığı ve gözaltına alınmaları halinde de verecekleri ifadeler konusunda bilgilendirdiği belirlendi.

Delil karatmak için kurulan özel ekipte olduğu anlaşılan eski öğretmen M.F.S. ile bir örgüt yöneticisi arasındaki 16 Ocak 2016 tarihli ByLock yazışmaları, örgütün gizliliğe büyük önem verdiğini gösteriyor.

Diğer örgüt mensupları ile yakalanan mütevelli heyeti üyelerine ilişkin delilleri yok etmek için evlerini tek tek gezen örgüt mensubu M.F.S'nin "ByLock" yazışmalarında ekip halinde evleri gece geç saatlerde gezip örgüt yöneticilerine bu çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktardığı belirlendi.

- "Turan abi tertemiz, Mesut abi de..."

Eski öğretmen M.F.S'nin ByLock'tan yazıştığı bir örgüt yöneticisi ile aralarındaki şu diyalog dikkati çekiyor:

"M.F.S: Abi eve yeni geldik. Turan abi ve Mesut abinin evini gezdik. Turan abi tertemiz. Mesut abi de... bir iki önemsiz bir şeyler vardı onları ayırdık. Her ikisinde CD'ler vardı, onları da başka bir yere bırakmalarını söyledik. Başka önde abimiz yok. Yarın akşam da Emrah abinin evini gezeceğiz Veysel beyle."

M.F.S'nin bir başka ByLock yazışmasında ise bir örgüt yöneticisinin, yapılacak operasyonlar sonucu yakalananların, güvenlik güçlerince ya da adli makamlarca sorulacak sorulara nasıl cevap vereceği hususunda örgüt üyelerinin uyarılması istediği görülüyor. Örgüt yöneticisi ile M.F.S. arasındaki diyalog şöyle:

- Örgüt yöneticisi: Abi bu arada siz evleri gezin. Abilere neye nasıl cevap verileceği ile ilgili başkaları dolaşacak demiştiniz. Bizim abileri ziyaret eden oldu mu?

- M.F.S: İsmi olanlar dolaşıldı

- Örgüt yöneticisi: evvvvv

Bu örgüt yöneticisinin, M.F.S ile 18 Ocak 2016'daki yazışmalarında ise gizliliği ön planda tutup ve fiziki takibe maruz kalan örgüt üyeleriyle ilgili güvenlik güçlerince araştırma yapıldığı yönünde bilgi vererek tedbirli davranılması hususunda uyarılarda bulunduğu tespit edildi.

Söz konusu örgüt yöneticisinin, bir başka örgüt mensubu ile görüştükten sonra yeniden yazıştığı M.F.S'ye, fiziki takibe takılanlara, dikkat çekmemeleri ve yakalanmamaları için ev ve işleriyle uğraşmalarını önerdiği dikkati çekiyor.

- Operasyonları duyunca birbirlerini uyardılar

Aynı yazışmalardan, örgüt mensuplarının FETÖ/PDY'ye yönelik başlatılan operasyonlar konusunda "Gözaltılar başladı" şeklinde bilgi vererek birbirlerini haberdar ettikleri belirlendi.

Yazışmalardan örgütün mensuplarını ByLock programı konusunda da aynı program üzerinden uyararak, "Abilerin evlerinde kesinlikle program olmamalı." ifadelerine yer verildiği anlaşıldı.

Editör: Doğu Gazetesi