Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararı ile emekliye ayrılan 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu Erzincan’a veda ediyor. Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Tümgeneral Mehmet Özoğlu için veda yemeği düzenledi. Gerçekleştirilen veda yemeğine; 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, Erzincan eski Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, bazı kurum müdürleri ile davetliler katıldı. Düzenlenen veda programında yenilen yemeğin ardından katılımcıların duygu ve düşünceleri alındı.

Programda konuşan 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Tümgeneral Mehmet Özoğlu ile uzun süre birlikte çalıştıklarını ve bir çok başarı elde ettiklerini söyledi. Mesleki hayatında birçok başarılarına şahit olduğunu ifade eden 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, uyum içerisinde başarılı bir çalışma yürüttüklerini vurgulayarak kendisini tanımaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Programda konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Milletimiz ve devletimiz adına yaptıkları hizmetlerden ötürü kendilerinden memnun olduklarını vurguladı. Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Tümgenerallikteki görev süresini tamamlayan Mehmet Özoğlu’nun YAŞ kararı ile emekli olduğunu belirterek, “Olanda hayır vardır, kendisine ailesi ile birlikte mutlu huzurlu bir gelecek diliyorum” dedi.


Ardından konuşma yapan Tümgeneral Mehmet Özoğlu, doktorun emeklisi olmadığı gibi askerin de emeklisinin olmadığını vurgulayarak, “biz muvazzaflık görevimizi tamamladık ama, ihtiyatlık görevimiz devam ediyor. Biz bu seviyeye Türk Silahlı Kuvvetlerinin, bu milletin ekmeğini yiyerek geldik, borcumuzu ödeyemeyiz. Türk Silahlı Kuvvetlerinde şerefimizle onurumuzla bu görevimizi layıkıyla yerine getirdik. Buna nail olduğum için rabbime binlerce kez şükürler olsun. Programı düzenleyen Sayın Valimize, ve bu etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların Ardından Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve davetliler, Tümgeneral Mehmet Özoğlu’na çeşitli hediyeler taktim ettiler.

Editör: Doğu Gazetesi