Garnizon Şehitliğinde düzenlenen törene, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent katıldı.


Garnizon Şehitliği’ndeki törende Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor ve Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun tarafından anıta çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal marşı okundu.


Ardından Şehitlik özel defterini imzalayan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, deftere yazdığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bu toprakları bizlere vatan yapan Aziz şehitlerimiz, dünyanın en modern silahlarıyla donanmış ordularının, Çanakkale’de kahraman Mehmetçiğimizin iman dolu göğsüne çarparak, boğazın sularına gömüldüğü gün olan Çanakkale Zaferi’nin 105. gurur yıl dönümünde sizlere duyduğumuz saygı, şükran ve minnet duygularımızı ifade etmek üzere manevi huzurunuzdayız.


Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan, bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir. Çanakkale Zaferi, çağın en modern silahları ile kuşanmış düşmanın gücü karşısında, Türk milletinin vatanı, dini, istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda neleri göze alabileceğinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtı olmuştur.


Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da yedi düvele karşı, milletimizin birlik ve beraberliğine kast etmek isteyen terör örgütlerine karşı, 15 Temmuz gecesinde içimize yuvalanmış hainlere karşı, Güney sınırlarımızda terör koridoru oluşturmaya çalışan şer güçlere karşı göğsünü siper ederek söz konusu vatansa seve seve canını feda eden aziz kahramanlar.


Ebedi istirahatgâhınızda huzur içinde uyuyunuz. Bizler de sizlerin mukaddes kanlarıyla sulanan bu kutsal vatan topraklarını aynı mücadele ruhuyla korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli daha müreffeh ve daha güçlü bir Türkiye bırakmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.


Aziz hatıralarınız önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, bizlere emanetiniz olan ailelerinizin hayatlarını kolaylaştırmak, sıkıntılarını ortadan kaldırmak için devlet ve millet olarak her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden siz şehitlerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhunuz şad, mekânınız cennet olsun.”


Daha sonra şehit mezarlarına karanfiller bırakılarak, dualar edildi.

Editör: Doğu Gazetesi