Adalet ve Kalkınma Partisi Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle;

“Günümüzde iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişme, yazılı ve görsel basının yanı sıra yeni medyanın da faaliyet ve etki alanını genişletmiş, kamuoyunun bilgilenme imkanlarının artmasını beraberinde getirmiştir.

Medya çalışanlarımızın, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirme konusundaki yükümlülüklerini en iyi biçimde yerine getirmek için gösterdikleri çabalar hiç kuşkusuz takdire şayandır. Milletin ortak sesi basın ve onun çalışanları olan gazetecilerimizin bu anlamlı  günlerini kutluyorum.        

Toplumun bilgi edinme hürriyetini yasal sınırlar içerisinde sonuna kadar savunan, irdeleyen ve bunu çok büyük cesaret örneği göstererek yapan basın mensubu kardeşlerimizin bu anlamlı günlerinin onların çalışma şartlarının iyileştirilmesine vesile olması en büyük temennimdir.

   Basın mensubu halkın gören gözü, işiten kulağı, konuşan dilidir. Yaşananları ,farklı görüş ve anlayışları yorumlayarak halka arzeden  tarafsız bir anlayışla gazetecilik mesleğinin etik ilkeleri doğrultusunda görev yaptığı sürece topluma rehber olmaya devam edecektir.

Yakın tarihimizde demokrasimizin kesintiye uğradığı, vesayetin somut bir şekilde kendini hissettirdiği dönemlerde ciddi baskılara ve mağduriyetlere maruz kalmış olan medya çalışanlarımızın, geçmişten çıkardıkları dersler ışığında, millet iradesini hiçe sayan vesayetçi anlayışlara artık itibar etmeyeceklerine inanıyorum.

Son bir yılda ülkemiz yaşamış olduğu hain terör saldırılarında ülkemizin birlik ve beraberliği için milletimizin terörle mücadelesinin başarıya ulaşması adına basınımıza çok büyük görevler düşmüştür. Bu görevlerini de en güzel şekilde yaptıklarına en yükten inanıyorum.         

Özellikle Erzincan’ımız da basın mensubu kardeşlerimizin daha ileri gitmesi, insanımızın daha müreffeh bir hayat standardına kavuşması yolunda üzerlerine düşen görevi layıkıyla yaptıklarına inanıyorum.          

          Günümüzde özgür ve özellikle çok sesli basın, ülkemizin son on yılda demokratikleşme adına aldığı mesafelerin  bir göstergesi olduğuna inanıyorum. Ancak bununda yeterli olmadığı kanaatindeyim. Ülkemizin bu yolda emin adımlarla daha mesafeler alacağı ve bu yolda çalışmaların olduğu bilinmelidir.

 Bu düşüncelerle başta Erzincan’da görev yapan gazeteci kardeşlerim olmak  üzere tüm basın dünyasının bu anlamlı günlerini kutluyorum.”

İl Sağlık Müdürü Erkan Hirik;

 “ Milletimizin gözü, kulağı ve dili olan, vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının doğru biçimde karşılanmasına vesile olmuş gazetecilerimiz, ülkemizin demokratikleşme sürecine de büyük katkı sunmaktadırlar.

Zor şart ve imkânlar içerisinde, milletimizi ülke ve dünya gündeminden haberdar eden gazetecilerimiz, yerli ve milli değerlerimizin benimsetilmesinde de çok önemli bir görevi ifa etmektedirler.

Teknolojinin hızlı bir şekilde geliştiği, görsel ve yazılı medyanın yanında sosyal medya olarak nitelenen anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının etkinliklerini günden güne artırdığı günümüz dünyasında, medya mensuplarına her zamankinden daha fazla sorumluluk düşmektedir. Gazetecilerimizin milletimizin temel değer ve hassasiyetlerine sahip çıkarak doğru haberleri doğru zamanlarda toplumla paylaşmaları, milli birlik ve beraberliğimiz açısından da büyük önem ifade etmektedir.

Basın mensuplarımızın en önemli vasıfları, gücünü halktan alarak, tarafsız ve bağımsız bir şekilde haber ve yayın yapma, toplumu doğru bilgilendirme, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif, ahlaki ve ilkeli bir biçimde yansıtma ve toplumu aydınlatmalarıdır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, toplumun bütün kesimlerine ulaşmamızda devlet kurumlarının en büyük yardımcısı konumunda olan, başta Erzincan’ımızda emek veren gazeteciler olmak üzere, tüm basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Gürkan;

“Gazetecilerimizin mesai mefhumu gözetmeden her yerde ve her şartta görevlerini yapmaya çalışmaları, bu mesleğin ne derece zor ve önemli olduğunun bir kanıtıdır.

Milli ve manevi değerler gözetilerek, hızlı doğru ve tarafsız habercilik anlayışıyla mesleklerini icra eden gazeteciler, yaşadıkları toplumun gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dilidir. En zor şartlar altında dahi, mesai mefhumu gözetmeksizin mesleklerini büyük bir özveriyle yerine getirerek kamuoyuna ışık tutmaktadırlar. Bunun yanı sıra şehrimizin yerel, kültürel, sosyal ve ekonomik alanda da tanıtımına katkılar sunan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum.”

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu;

“Demokratik toplumların vazgeçilmezi, halkın gözü kulağı v sesi olan basın; bireyin haber alma hakkını sağlayan düşünce ve ifade özgürlüğünün temel aracıdır. Gelişim ve kalkınma sürecine de büyük katkıları olan basın, bu misyonunu yerine getirirken basın ahlakı kurallarından taviz vermemelidir.

İlkeli, özgür ve tarafsız bir şekilde bu mesleği yerine getiren basın mensuplarının özverili çalışmalarını takdir etmemek mümkün değildir. Bu duygu ve düşüncelerle karşılaştıkları tüm olumsuz koşullar içinde mesai mefhumu gözetmeden görevlerini yerine getiren, tarafsızlık ve objektiflik anlayışından ödün vermeyen değerli basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü gönülden kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi