Tüm resmi daireler, özel kuruluşlar, müesseseler ve askeri birlik, kurum ve karargâhlar 19 Eylül 2019 Perşembe günü, 07:00-24:00 saatleri arasında Türk Bayrağı ve Atatürk Posterleri ile donatılacak.

DÜZENLENECEK TÖRENLER:

A- ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNMA TÖRENİ:

            1- Tören Yeri                         : Belediye Sarayı önündeki Atatürk Anıtı

            2- Tören Günü ve Saati       : 19 Eylül 2019 Perşembe, Saat 10:30

            3- Törene Katılacaklar       : Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, kamu ve özel kuruluş temsilcileri, muharip ve malul gaziler ile yakınları, okulları temsilen öğrenci grupları ve halk.

            4- Törenin İcrası:

                    a) Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği Başkanlığı çelenklerinin sunulması.

                    b)  3. Ordu Komutanlığı Bölge Bandosu eşliğinde Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Bayrağın asker eşliğinde göndere çekilmesi.

                    c)  Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sabri TAŞ tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması.

B- DİĞER ETKİNLİKLER:

            1- Çelenk sunma töreninin bitiminde, tören alanında bulunan gaziler, askeri araçlarla alınarak 3. Ordu Komutanlığınca uygun görülecek bir kışla gezdirilecek. Söz konusu ziyarete Vali Arslantaş, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının teşrifleri emirlerine maruz olacak.

            2- Belediye Başkanlığı tarafından 19 Eylül 2019 Perşembe günü saat 13:00’te gaziler ile şehit aileleri onuruna Kulem Park Sosyal Tesislerinde öğle yemeği verilecek.

            3- Anma haftası süresince, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretimlerde, günün anlam ve önemi hakkında, ilgili branş öğretmenlerince dersler verilecek. Ayrıca 23 Eylül 2019 – 04 Ekim 2019 tarihleri arasında ortaöğretimlerde eğitim gören öğrencilere 3. Ordu Komutanlığınca Şehitlik ve Gazilik konularında konferans verilecek.

Editör: Doğu Gazetesi