30 Mart 2014 Yerel Seçimlerine yönelik olarak hazırladığı “Genç Dostu Adaylar Genç Dostu Kentler” Kampanyasıyla ilgili Ulusal Gençlik Parlamentosu Yürütme Kurulu Üyesi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Erzincan Genç  Girişimciler Kurulu Üyesi Oğuz Kaan Yazıcı bir açıklama yaptı.
Yazıcı açıklamasında: “61 ilden 80 gençlik temsilcisinin kampanya yürütücüsü olacağı kampanyada gençlerin yaşadıkları kentin sakini değil sahibi olduklarının ortaya konulacağını İfade Eden Oğuz Kaan Yazıcı: “Yerel seçimlere yönelik hazırlanan kampanyada gençlerin yaşadıkları kentte politikalara katılım süreçlerine aktif katılımı için çalışmalar gerçekleştirilecek ve Bu kapsamında siyasi partiler ziyaret edilerek destek istenecektir dedi.
2006 yılında gençlerin karar alma mekanizmalarında yer almasını sağlamak amacıyla Ulusal Gençlik Parlamentosu olarak  gençler tarafından uygulanan “Seçilmek İstiyorum” kampanyası ile Anayasa değişikliği sağlanmış ve ülkemizde seçilme yaşı 30’dan 25’e indirilmiştir. Ancak bu değişiklik yasal mevzuat gereği 2007 seçimlerinde uygulanamamıştır İfadelerini Kullandı. “30 yaş altı 19 milyon genç seçmen bulunmaktadır”   Ülkemizde gençlerin siyasette aktif rol almadığını ve bu olumsuz tablonun giderilmesi için elimizden geleni yapacaklarını ifade eden Yazıcı “Ortalama yaşı 29 olan ülkemizde nüfusun %26’sını 15 - 29 yaş arası gençler oluşturmaktadır. Buna rağmen, 2.950 tane seçilmiş belediye başkanının sadece 11 tanesi 25 – 30 yaş aralığında bulunuyor. Ülkemizde 30 yaş altı 19 milyon genç seçmen bulunmaktadır. Ülkemizde nüfusun %26’sını gençler oluşturmasına rağmen karar alma süreçlerine aktif katılımını eksik kalmaktadır. Yerel yönetimlerde ve yerel gençlik politikalarının oluşturulmasında gençlere söz ve yer verilmesi gerekmektedir. Ülkemizdeki toplam 51 Milyon seçmen içerisinde 19 Milyon Genç Seçmen bulunmasına rağmen yerel yönetimlerde yeteri karar söz sahibi olamamaktadırlar. Seçilmiş 3.379 İl Genel Meclisi Üyesinden sadece 44 kişisi, seçilmiş 31.790 Belediye Meclis Üyesi’nden sadece 882 kişisi 25-30 yaş aralığındadır.” Diye konuştu.
 “Siyasi fırsatlardan gençlerde eşit yararlanmalı”      
                 Kentlerde yaşayan gençlerin, sosyal ve siyasal haklardan yeteri kadar faydalanamadığını bu adaletsizliğin bir önce son bulması gerektiğini ifade eden Tepe, “Sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlere, İstihdam olanaklarına, Kaliteli, kapsamlı kentsel hizmetlere (ulaşım, konut, güvenlik, vb), Şiddete maruz kaldıkları takdirde haklarını güvence altına alacak mekanizmalara, Yerel  yönetimlerin planlama ve karar süreçlerine katılımı ve erişiminde gençlerde eşit bir şekilde yararlanmalıdır Açıklamasına şu sözleri ekleyerek sonlandıran Yazıcı, “Genç Dostu Adaylar - Kentler” “Genç kadınlar ve genç engelliler ile birlikte kentsel yaşamın tüm alanlarında eşit bir biçimde yer almasını destekleyen kentlerdir. Özetle, kentin sunduğu ekonomik, sosyal ve siyasi fırsatlardan kentte yaşayan Gençlerin eşit bir biçimde yararlanabileceği kentlerdir. Bu kapsamda ülke çapında gençlerin yerel yönetimlerde nerede olduğunu sorgulayarak “Genç Dostu Adaylar - Kentler” kampanyasını başlatıyoruz ve yerel yönetimlerde, günlük yaşamlarında gençlerin aktif bir biçimde rol aldığı genç dostu kentler oluşturulmasına Siyasi partilerden ve adaylardan destek istiyoruz.” Diyerek sözlerini noktaladı. 
Editör: Doğu Gazetesi