Genç EKEV Başkanı Üsame Kaya önderliğinde 50 kişilik üniversite öğrencisi yaklaşık bir hafta boyunca  Erzincan’ı tanıdılar. Öğrenciler gezilerinin son gününde düzenlenen bir yemek programıyla Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ile bir araya geldiler.
Gençlerle bir süre sohbet eden Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy yaptığı açıklamada “Gençlerine sahip çıkamayan milletler geleceğine sahip çıkamaz. EKEV’İN kuruluşu da bu amaçla olmuştur. Sayın Bakanımız Binali Yıldırım’ın kurucu başkanlığını üstlendiği EKEV vakfı şehrimize ve ülkemize çok büyük hizmetlerde bulunmuştur. Siz gençlerin yetişmesinde bizler elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sizlerinde bu çaba ve gayreti boşa çıkarmayarak ülkemizin geleceği için var gücünüzle çalışacağınıza eminim. Kentimiz son 12 yılda yapılan yatımlarla bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Özellikle yeni kurulan Erzincan Üniversitesi kalitesiyle doğuda bir dünya Üniversitesi olmuştur. ” Dedi.
Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy Erzincanlı öğrancilere bazı hediyeler sundu, Genç EKEV Başkanı Üsame Kaya da Başkan Başsoy’a çini işlemeli tabak hediye etti.
Editör: Doğu Gazetesi