ERDEF; Ankara’da yoğun faaliyetlerle kurulan birlik, beraberlik ve kardeşliği spor aracılığı ile pekiştirmek ve hemşerilerimiz arasında spor yapma alışkanlığını geliştirmek amacıyla futbol turnuvası organize etti. Turnuva’nın ilçeler arasında olması ve gençlerin katılımının sağlanması ile hemşerilerimizin daha geniş kesimleri arasında yeni dostluklar oluşturulacağı, tanışma ve kaynaşmanın sağlanacağı hedeflendi. Düzenlenen futbol turnuvasına Kemah, Kemaliye, Merkez ilçe ve Çayırlı ikişer takımla, Refahiye, İliç, Tercan ve Üzümlü birer takımla katıldı.

Turnuva 29 Mart 2015 Pazar günü saat 12.00’ de oynanan Refahiye spor- Üzümlü spor maçı ile başladı. Maçın başlama vuruşunu Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Ayhan Çiftçi ve Selahattin Ayvaz yaptı. Altışar takımın mücadele ettiği iki grupta maçlar dostluk havasında oynandı. Hemşerilerimizin aileleri ile birlikte izlediği karşılaşmalarda hemşerilerimiz sohbet ettiler.
A- 12.00 Refahiye spor 6- Üzümlü spor 4
B- 13.00 Çayırlı B spor: 6- Kemah B spor: 2
A- 14.00 Kemah spor: 4 Çayırlı spor: 2
B- 15.00 Merkez İlçe B spor: 10-Kemaliye spor: 2
A- 16.00 Kemaliye spor: 13 - Merkez ilçe spor: 1
B- 17.00 Tercan Kargın spor: 2 - İliç spor: 4
Turnuva 10 mayıs 2015 tarihinde oynanacak final maçı ile sona erecektir.
 
İki grupta yer alan altışar takım önce lig usulü karşılaşmaları tamamlayacak, gruplardan en fazla puana sahip ikişer takım eleme usulü ile şampiyonluk mücadelesi verecektir. ERDEF, Öncelikle Ankara’da yaşayan Erzincanlılar arasında birlik ve beraberlin sağlanması, dayanışmanın artması için çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Bu amaçla şimdiye kadar, Erzincanlılar geceleri, kahvaltı, iftar, mevlid ve aşüre günleri organize edilmiştir. Hanımlar, gençler ve sosyal gruplarla sohbet toplantıları gerçekleştirdi. ERDEF geçtiğimiz günlerde bir panel düzenleyerek Erzincan’daki gelişmeleri Erzincanlı vatandaşlara anlattı.
Editör: Doğu Gazetesi